Oorbellen

De meeste oorbellen zijn van een speciaal metaal gemaakt. Een edelmetaal is een metaal dat niet of weinig wordt aangetast door oxidatie. Daarom worden edelmetalen dikwijls voor oorbellen gebruikt. Zilveren oorbellen zijn nog sterk oververtegenwoordigd bij oorbellen. Online vind je o.a. gouden en zilveren oorbellen en oorringen via oorbellen.info. Een divers assortiment van allerlei oorbellen van diverse edelmetalen en andere materialen is op meerdere manieren door te kijken. 

Welke oorbellen draag jij?

Een bijzondere aangelegenheid vraagt om een speciale set van oorbellen. Welke oorbellen kies je voor welke gelegenheid? Een bruiloft? Dan kiest men vaker voor schitterende diamantenoorbellen of klassieke oorbellen. Een uitbundig feest? Dan zijn het dikwijls grote en opvallende oorringen. Minimalistische oorsieraden passen mooi en strak voor wanneer je niet helemaal in de spotlight wilt staan. De oorbellen zijn dan subtiele highlights in een verschijning. Welke kledingstijl past bij jou? Kies daarbij ook bijpassende oorbellen. Oorbellen zijn in er in oneindig veel varianten en maten – en daarmee altijd persoonlijk. Kijk bij het uitkiezen van oorbellen welke outfits of sieraden je dikwijls draagt. Draag je meestal gouden sieraden? Kies dan geen zilveren oorbellen, maar blijf bij goud. Vooral zilveren accessoires? Versier je oren dan met zilveren oorbellen.

Oorbellen trends

Wat is er heden ten dage in bij oorbellen? Veel oorbeldragers hebben meerdere gaatjes in de oren. En waar voorheen deze gaatjes netjes naast elkaar werden geplaatst, is het nu niet meer per se in een lijn. Zo ontstaat groepjes van oorbellen. Ook wordt al enige tijd niet alleen de oorlel gebruikt voor oorbelgaatjes, maar ook steeds vaker oorschelp, tragus (voorkant van je oor, vlak boven oorlel) en helix (bovenste rand van de oorschelp).

Oorbellen online vinden die bij je passen

In geen enkele verzameling sieraden kunnen oorbellen niet ontbreken. Oorbellen zijn een versiering voor oren en veel vrouwen vinden het erg leuk om verschillende oorbellen uit te zoeken en te dragen. Oorbellen worden gekozen aan de hand van gelegenheid, persoonlijkheid (stijl) en passend bij outfits of sieraden die men al heeft.

Mensen die van sieraden houden, zullen happy zijn: een internet site helemaal over oorbellen. Geen kleine ‘normale’ collectie, maar een online verzameling van een diversiteit van oorbellen – en meestal scherper geprijsd. Vrijwel elke vrouw draagt ze wel. Oorbellen zijn er in vele soorten, maten en prijzen. En voor elk budget.

 

Oorbellen online kopen heeft een diversiteit van baten ten opzichte van oorbellen zoeken in de handel. Een groot voordeel is de grote beschikbare collectie sieraden online. Het is veel eenvoudiger in allerlei online collecties oorbellen zoeken, dan verschillende juweliers af te lopen. Dikwijls zijn oorbellen online ook voordeliger, omdat de kosten van een winkelpand en duur personeel niet opgenomen hoeven worden in de kosten van de sieraden. Een nadeel van online kopen is dat je de oorbellen niet direct live kunt bekijken. Maar vrijwel alle online sieradenwinkels bieden de mogelijkheid om sieraden te retourneren, als ze toch niet blijken te bevallen.

De prijs is grotendeelsafhankelijk van het materiaal waarvan de oorbellen zijn gemaakt. Een oorbel van witgoud is vele malen duurden dan van zilver. Ook worden oorbellen soms voorzien van diamanten. De oorbellen worden vrijwel altijd gemaakt van edelmetalen. Worden de oorbellen niet van edelmetaal gemaakt, dan loop je het risico onstekingen van de oren.

Zowel vrouwen als mannen dragen oorbellen. Mannen kiezen meestal voor ringetjes, terwijl vrouwen vaker hangers of oorstekers kiezen. Qua materiaal is er geen groot verschil. Vrouwen en mannen kiezen allebei het vaakst voor zilveren of gouden oorbellen.

 

Oorbellen als bijzondere vorm van piercing

Een oorring is een sieraad dat door een gaatje in het oor van een vrouw of man wordt gedragen. Voor dat men oorbellen kan dragen moet er een gaatje door het oor worden gemaakt. Het gaatje wordt gemaakt met behulp van een gaatjespistool of door middel van piercing. Het wordt ten zeerste aangeraden om gaatjes voor oorbellen te laten zetten door een professionele gaatjesprikker. Daarmee worden risico’s op een ontsteking beperkt en is de kans groter dat men tevreden zal zijn over het eindresultaat.

Gaatjes laten schieten

Ontzettend veel meiden, vrouwen en ook best wat jongens en mannen hebben gaatjes in hun oren. De meeste vrouwen of meisjes hebben in beide oren één of meer oorbellen. Mannen ziet men zowel oorsieraden in een van beide oren, maar ook oorbellen in beide oren. Sinds enkele decennia is het ook populair om ringen door andere delen van het oor te plaatsen. Vooral de oorschelp, helix en tragus zijn wat dat betreft populair.

Sommigen worden als baby al door hun ouders meegenomen naar de juwelier om gaatjes te laten schieten. Anderen kinderen hebben pas interesse in oorbellen dragen, als ze op school zitten. Vanaf welke leefdtijd meisjes oorbellen laten schieten, verschilt enorm. Sommige juweliers schieten al oorbellen vanaf 1 jaar. Als iemand nog geen 18 is, heeft hij of zij wel officieel toestemming nodig van de ouders. Maar er zijn ook moeders die vinden dat het kind oud genoeg moet zijn om het zelf te beslissen. Een argument dat men er later eventueel wat meer last van zal hebben, neemt men op de koop toe. Wie mooi wil zijn, moet soms wat pijn lijden.

Hoe gaat het in zijn werk bij het schieten van gaatjes? Na het maken van een keuze voor de gewenste oorknopjes, moeten de oren ontsmet. Daarna worden de plekken waar de gaatjes komen afgetekend. De oorknopjes worden in het pistool geplaatst en een voor een in het oor geschoten. Het pinnetje van het oorknopje gaat direct door de oorlel en het afsluitmechanisme maakt de achterkant van het oorknopje vast. Het gaatje is gemaakt. En het eerste oorknopje is geplaatst.

Soorten oorbellen

De meest voorkomende oorbellen zijn van een edelmetaal, zoals gouden oorbellen en zilveren oorbellen. Maar oorbellen van staal zijn ook gebruikelijk.

Oorbellen zijn er in een groot aantal vormen: kleine oorbelletjes, ringetjes, knopjes, staafjes, stekertjes, grote oorringen, lange hangers, etc. etc. Het model van een oorbel is er zo in een groot aantal vormen, figuren en maten. Verder worden de oorbel vaak een reeks soorten hangertjes gehangen , zoals parels, veertjes, hangertjes in diverse vormen en afbeeldingen.

Ook worden er in oorbellen ook andere materialen verwerkt, waaronder diamantjes, kristallen, swarovski kristallen, glas en een diversiteit van soorten edelstenen. Ook zirkonia is populair als imitatiediamant in oorbellen. Zirkonia lijkt sterk op diamant, maar schittert wel iets minder. Maar de kosten zijn in elk geval veel lager.

 

https://www.oorbellen.info/