Verse Italiaanse koffie bestellen?

Als we het hebben over goede koffie, mogen we natuurlijk de Italiaanse koffie niet vergeten. Dit land staat absoluut bekend om zijn heerlijke koffiesoorten en Italiaanse koffie soorten zoals espresso, macchiato en cappuccino komen hier dan ook vandaan. Italië is een bijzonder koffieland bij uitstek. De perfecte melkschuim op een volle koffie zal je nergens anders ter wereld tegenkomen. In Nederland drinken we over het algemeen veel koffie en zonder dat we het door hebben nuttigen wij hierbij ook veel Italiaanse koffie. Neem nou bijvoorbeeld de cappuccino. Dit is een koffiesoort die al door vrij veel mensen in Nederland wordt gedronken, zonder dat ze zich ervan bewust zijn dat dit een Italiaanse koffie soort is. Er zit ook een groot verschil in de mate waarin wij deze lekkernij nuttigen en hoe de Italianen dit doen. Zij drinken deze koffiesoort bijvoorbeeld alleen ’s ochtends bij het ontbijt, terwijl wij Nederlanders dit drankje de hele dag door wel kunnen drinken. Een goede cappuccino bestaat uit een sterke espresso, aangevuld door warme melk en een dikke schuimlaag erop. De cacao, die wij in Nederland nog wel gebruiken, is in Italië al lang verleden tijd.

Heerlijke verse Italiaanse koffie kopen

Wij Nederlanders zijn echte koffiedrinkers en zonder dat we het doorhebben drinken bij vaak Italiaanse koffie. Maar de koffie wordt toch geproduceerd in Nederland? Soms wel, maar dat maakt in dit geval geen verschil. Neem nou bijvoorbeeld de echte cappuccino. Als je ooit in Italië bent geweest, dan weet je dat een Italiaanse koffie heel anders smaakt. Een echte Italiaanse cappuccino is dan ook van een heel ander kaliber dan de Nederlandse versie. Een goede cappuccino bestaat uit een romige dikke schuimlaag, warme melk en een sterke espresso. De cacao die wij in Nederland nog gebruiken is in Italië al lang verleden tijd.

Dan kennen we ook nog de espresso, ook een typisch Italiaanse koffie. De espresso is misschien wel dé nationale drank van Italië. Een Espresso is een klein kopje hele sterke koffie, aangevuld met een schuimlaag. Echte Italianen drinken deze Italiaanse koffie met heel veel suiker. Als je in Italië een gewone koffie besteld zal je ook een espresso krijgen voorgeschoteld. Als je in Italië de koffie in Nederland wil vergelijken met een Italiaanse koffie zullen de mensen je dan ook boos aankijken. Het is de nationale drank van Italië en daar moet je niet mee spotten. Lees meer over Italiaanse koffie op de website van Bianconero.nl of neem contact met ons op voor meer informatie.

https://www.bianco-nero.nl/italiaanse-koffie-en-koffiebonen/