Hillaktief
Image default
Aanbiedingen

Deurklink: alle opties op een rijtje

Een deurklink mag tegenwoordig best meer zijn dan een deurklink alleen. Veel mensen willen dat hun deurklink ook naadloos aansluit bij de rest van hun interieur, of juist een praktische met veel handige opties. Er zijn veel verschillende websites met een enorm aanbod die jouw perfecte deurklink aanbieden, maar waar moet je allemaal op letten om deze ook te vinden?

 

Materiaal: voor uitstraling en onderhoud

Het belangrijkste onderdeel van de deurklink is misschien wel het materiaal. Dit bepaalt ten eerste in hoeverre je nieuwe deurklink krasvrij of onderhoudsvriendelijk is. Materialen als rvs, ijzer of titanium hebben namelijk een langere levensduur dan bijvoorbeeld kunststof. Daarnaast bepaalt het materiaal ook deels alle volgende onderdelen van een deurklink. Als een materiaal vaker gebruikt wordt, zullen er ook meerdere uitvoeringen en kleuren van beschikbaar zijn.

 

Kleur: neutraal of juist opvallend

Met de kleur van tegenwoordig heel wat te kiezen. Veel mensen zullen al snel denken aan een zilvergrijze deurklink of misschien al wel zwart, maar er zijn ontzettend veel andere kleuropties. Denk eens aan goud, een perfect accent aan de deur om je kamer net dat extraatje te geven. Nog meer uitgesproken kleuren zijn bijvoorbeeld oud geel of zelfs rosé. Vrijwel elke mogelijke kleur is te verkrijgen.

 

Uitvoering en grootte

Ook deze eigenschappen van je nieuwe deurklinken kun je volledig laten aansluiten bij de rest van je interieur. Heb je bijvoorbeeld een moderne inrichting, kies dan voor een strakke deurklink. In een traditionele inrichting staat bijvoorbeeld een authentieke of robuuste deurklink prachtig. De grootte van de deurklink kan afhankelijk zijn van hoe vaak je een deur nodig hebt: als je een deur vaak gebruikt, wil je natuurlijk wel een makkelijke en grote klink. Ook de grootte kan van invloed zijn op de uitstraling van je deur bij je inrichting.

 

Buitenklinken: weersbestendigheid en veiligheid

Alle voorgaande aspecten gelden voornamelijk voor binnendeuren. Voor buitendeuren komen daar nog twee extra aspecten bij. Zo is het voor buitenklinken verstandig om rekening te houden met allerlei weersinvloeden zoals bijvoorbeeld regen. Kies voor een deurklink die zich buiten bevindt een bestand materiaal, of een klink die behandeld is met een speciale coating voor buiten. Ten slotte wil je ook dat je een deurklink buiten goed kunt afsluiten. Let daarom op bijvoorbeeld de veiligheidsnormen of certificaten die een deurklink moet hebben. Zo kies je een veilige, mooie en praktische deurklink die volledig naar je eigen wensen is vormgegeven.

Gerelateerde artikelen

Ontspannen op muziek

Aangepaste webontwikkelingsmodellen

Reclame laten maken bij een specialist voor op uw gevel