Hillaktief
Image default
Meubels

Een leuke kinderkledingkast vrolijkt elke kinderkamer op

Een kinderkamer opvrolijken kun je op allerlei manieren doen. Bijvoorbeeld door het behangen van de kinderkamer met en vrolijke behangsoort. Ook grappige en kleurige schilderijtjes aan de muur hangen of gave led-verlichting in de kinderkamer gebruiken kan voor een hoop extra plezier zorgen. Maar heb je wel eens nagedacht over de gezelligheid die je kunt creëren met een leuk ontworpen kinderkledingkast in de kamer van je zoontje of dochtertje? Welke voordelen hebben leuke kinderkledingkasten allemaal? Wat zijn de keuzemogelijkheden wanneer je met een kledingkast meer vrolijkheid in een kinderkamer of babykamer wilt brengen? En welke stijlen en soorten kledingkasten voor kinderen zijn momenteel helemaal trendy?

De voordelen van leuke kinderkledingkasten

Het belangrijkste voordeel van een leuke kinderkledingkast is al genoemd, namelijk het feit dat dit soort kledingkasten voor extra sfeer en gezelligheid in de kinderkamer zorgt. Kledingkasten voor kinderen hebben naast hun sfeerverhogende effect natuurlijk veel praktische waarde. Geschikte kinderkledingkasten zien er niet alleen leuk en aantrekkelijk uit, maar bieden ook voldoende opbergruimte om alle kleren van je zoontje of dochtertje in op te kunnen bergen. Geschikte kasten hebben meerdere lades, waar je ondergoed en sokken in kwijt kunt, maar ook enkele planken, opbergvakken voor broeken en natuurlijk een aantal kledinghangers voor jassen, bloesjes en/of jurken. Een derde pluspunt van een originele en sfeervolle kinderkledingkast is dat deze kasten zorgen voor een nette, opgeruimde kinderkamer. De kasten zorgen ervoor dat de kinderkamer overzichtelijk en veilig blijft. Kleding, schoentjes, knuffels maar ook (als je dat wilt) speelgoed kunnen netjes opgeborgen worden in een ruime kinderkledingkast. Ten slotte is het fijne aan een kinderkledingkast is dat er tegenwoordig veel te kiezen valt op dit gebied. Er zijn genoeg leuke en originele ontwerpen wat kinderkledingkasten betreft, zowel voor jongens als voor meisjes. Er zijn kasten verkrijgbaar in allerlei maatvoeringen, kleuren, indelingen, met of zonder grappige plaatjes en afbeeldingen erop, et cetera. Dus je hoeft niet bang te zijn dat je jouw ideale kinderkledingkast niet gaat vinden.

Welke soorten kinderkledingkasten bestaan er?

Zoals gezegd kun je met kinderkledingkasten alle kanten op. Dat begint al met het materiaal. De meeste kinderkasten zijn van sterke houtsoorten gemaakt, zoals eikenhout, grenen of vuren. De kledingkasten komen visueel in elke kinderkamer tot hun recht, omdat ze er gezellig en natuurlijk uitzien. Maar naast houten kinderkledingkasten is er ook een groot aanbod aan kunststof kasten en, maar deze zijn minder populair, kasten van metaal. Qua vormgeving is het aanbod kinderkledingkasten tegenwoordig ook groot. Zo kun je gaan voor hoge en smalle kledingkasten, maar ook voor bredere, meer robuuste kasten. Natuurlijk is de vorm die je kiest afhankelijk van de mogelijkheden en wensen die er zijn: de grootte van de kinderkamer speelt een rol, maar ook de hoeveelheid kleding die je in de kast wilt opbergen bepaalt mee wat voor formaat kast wenselijk is. Veel keuze is er ten slotte ook als het gaat om de kleur van een kinderkledingkast. Of je nu voor je dochtertje een gele of roze kast zoekt, een kast in stoere kleuren als blauw, groen of rood voor je zoon of een kinderkledingkast met leuke stripfiguurtjes, foto’s of andere afbeeldingen: tegenwoordig kan het allemaal!

De meest populaire stijlen en soorten kinderkledingkasten

Qua vorm zijn ruime kinderkledingkasten die goed gebruikmaken van de hoogte van kinderkamers erg in trek. Deze soorten kinderkledingkasten hebben het voordeel dat je er enorm veel kleding in kwijt kunt, doordat je slim gebruikmaakt van de hoogte van de betreffende kinderkamer. Hierdoor houd je in de rest van de kamer meer ruimte over. Een tweede type kinderkledingkast die momenteel hip en trendy is, zijn kinderkledingkasten in opvallende kleuren als roze, groen, geel, blauw of oranje. Ga je naar een interieurwinkel of een webshop zoals Emob die kledingkasten verkoopt, dan is dat een van de zaken die meteen opvalt. Felle en opvallende kleuren mogen dus weer in de kinderkamer. Maar dat niet alleen: ook kinderkledingkasten met prints van striphelden, dieren of een voetbalclub zijn momenteel helemaal hot. Er valt dus genoeg te kiezen voor jou als ouder en voor je kind!