Hillaktief
Image default
Gezondheid

Snel afvallen en sporten: zo doe je het gezond en blijvend

Afvallen tip met betrekking tot voeding heeft te maken met de dont’s. Belangrijk is om geen suiker tot je te nemen, ook zout vermijden is aangeraden waar mogelijk. Drink dus geen cola of andere frisdranken en denk aan het alcohol verbruik. Een wijntje of biertje per week is niet dodelijk maar zeker veel bier is schadelijk want een biertje bevat maar liefst 120 calorieën, vermijden dus. Neem deze drie afvallen tips serieus en je zult snel resultaat zien.

Sporten en voeding tips

Als je echt wilt afvallen en/of fit wilt zijn is sporten wel erg belangrijk. Om alleen met goede voeding af te vallen is niet alleen bijna onmogelijk het duurt ook veel langer en je energie niveau blijft laag, ook is de kans op het jojo effect lager en kan je natuurlijk af en toe een snipperdag nemen met het eten van minder gezond voedsel als je veel calorieën verbrandt met sporten. Sport tips zijn er natuurlijk genoeg maar de belangrijkste is om verstandig om te gaan met je lichaam, voorkom blessures door een warming-up en cooling-down te doen en over train jezelf niet, geef je lichaam ook rust. Goede uitrusting is natuurlijk ook prettig zoals goede hardloopschoenen of een goed afgestelde fiets om blessures te voorkomen.

Afvallen tips en motivatie

Het is leuk als je 3 maanden hard sport en gezond eet en misschien een half jaar op gewicht blijft. Het is minder leuk als je daarna weer aankomt door een gebrek aan motivatie om gezond te blijven eten en om veel te blijven sporten. Je bent veel afgevallen, je eet gezond en je kan niet veel resultaat meer boeken, je verliest hierdoor al snel motivatie. Afvallen gaat niet alleen om fysieke handelingen ook om mentale handelingen en onze afvallen tips spelen daar op in. Probeer iemand te vinden met wie je samen kan sporten, dat is leuk en motiveert je om niet alleen door te gaan maar ook om beter te worden en elke keer het uiterste van jezelf te vragen tot op verstandig hoogte natuurlijk. Ga andere sporten doen, niet alleen maar hardlopen maar ga ook eens fietsen of zwemmen. Probeer te variëren, niet elke dag 3 km en hetzelfde rondje maar ook een keer 2 km hardlopen op hoog tempo of 5 km op een lager tempo. Zo stimuleer je je lichaam steeds om sterker te worden door nieuwe handelingen uit te voeren. Een ander rondje is met zwemmen natuurlijk lastig maar wees creatief, leer een andere slag aan en ga deze gebruiken of neem duikles en verbrandt op die manier calorieën terwijl je leuke dingen doet. Afwisseling verhoogd dus je motivatie en je prestaties.

Structuur en afvallen tips

De laatste afvallen tips gaan over structuur. Motivatie is zogezegd zeer belangrijk en je zou structuur hier als onderdeel van kunnen zien. Structuur helpt je ook om te motiveren, stippel een plan uit voor jezelf. Denk elke week voordat de week begint hoe jij ervoor gaat zorgen dat je naast je, laten we zeggen, ‘gewone leven’ ervoor gaat zorgen dat je gezond gaat eten, gaat sporten en hoe je gemotiveerd blijft met andere woorden welke variatie op je normale training ga je deze week misschien doen. Structuur is ook het gebruiken van hardloopschema’s al kennen deze vaak op ene opbouwend element na weinig variatie. Zorg ervoor dat je gemotiveerd blijft door bijvoorbeeld het schema aan te passen op jouw eigen situatie. Vind je eigen prettige structuur maar zorg ervoor dat deze wel uitdagend blijft.

Hopelijk zal je met deze afvallen tips veel gewicht verliezen, succes! Schrijf je in voor de nieuwsbrief als je nog meer interessante artikelen wilt lezen!

Afvallen en je eetpatroon

Afvallen is in vele opzichten belangrijk voor iedereen die overgewicht heeft, van enkele kilo’s tot en met tientallen kilo’s en misschien nog wel meer dan dat. Afvallen betekent gewicht verliezen en dat staat direct en indirect weer voor het eenvoudiger kunnen bewegen, het toenemen van zelfvertrouwen, het verbeteren van de gezondheid, het verlengen van jouw levensverwachting (een hele belangrijke). Afvallen staat ook voor vele kleine voordelen zoals het kunnen kopen van kleding in normale winkels in plaats van bij speciaalzaken waar grote maten worden verkocht. Dit is voor mensen met veel overgewicht echt een grandioos mentaal voordeel. Daarnaast zijn er nog tientallen grote en kleine voordelen te noemen.

Sporten en eetpatroon

Afvallen op de beste manier is afvallen door aan de ene kant meer te sporten en aan de andere kant een goed eetpatroon op te bouwen. Dit betekent niet per se weinig eten, een goed eetpatroon betekent soms juist meer eten dan dat je nu doet, zeker in combinatie met het sporten. Belangrijk is om te begrijpen dat afvallen zeer moeilijk is, het afvallen zal bijna altijd langzaam gaan, er zullen veranderingen moeten plaatsvinden op veel gebieden om structureel afvallen mogelijk te maken. Al het ongezonde eten moet de deur uit, hoe lekker het ook kan smaken. Er moet vooral tijd en energie worden gestoken in het hardlopen of het beoefenen van een andere sport waarmee je kan afvallen. Ook moet je de tijd nemen om de juiste sportvoeding te vinden en moet je wennen aan de pijn tijdens het hardlopen. Klinkt niet aantrekkelijk? Dat is het wel, kijk nog maar eens naar de voordelen genoemd in de eerste alinea. Afvallen begint in je hoofd, je moet het echt willen, je moet echt helemaal klaar zijn met jouw overgewicht, je moet je eigen excuses om niet te gaan, je moet sporten zat zijn, je moet het ongezonde vette eten niet meer willen en je moet tijd en soms ook geld (sportvoeding, sportkleding en misschien een sportschool abonnement) willen investeren in jezelf.

Afvallen en sporten

Als je wilt afvallen is het verstandig niet alleen een dieet te volgen maar ook om veel te sporten. Bij goed afvallen zijn de magische woorden dus diëten en sporten. Belangrijk is om een sport te kiezen waar langdurig beweging wordt gevraagd van het lichaam en natuurlijk niet alleen langdurig maar ook intensieve beweging is belangrijk.

Lees meer afvaltips over snel afvallen of hoe je bij iHerb kunt bestellen.

 

Gerelateerde artikelen

Agressiebeheersing na woede

Wanneer personal training gebruiken?

Meer informatie over voeding Alkmaar