Hillaktief
Image default
Woning en Tuin

Strand in de tuin

Voor de meeste kinderen betekent een dagje naar het strand een onvergetelijke dag. De dag begint natuurlijk met een koude duik in de zee om gelijk even af te koelen. Vervolgens kunnen de ouders dan na een drukke werkweek lekker ontspannen in de zon en de kinderen vermaken zichzelf. Er is namelijk genoeg te doen voor de kinderen op het strand. Ze kunnen een spelen met een bal of strand tennis rackets. Maar wat het meest bij het strand hoort is het bouwen van een zandkasteel of een ander bouwwerk. De kinderen kunnen uren bezig zijn met het maken van een creatie in het zand.

Vind uw kind het ook geweldig om een zandkasteel te bouwen? Overweeg dan of een zandbak kopen voor in de tuin een goed idee is. De kinderen zullen zich eindeloos vermaken, net als tijdens een dagje op het strand. Thuis zal dan misschien ook een zandkasteel worden gebouwd. Of de kinderen verzinnen om een ander gebouw na te maken. Misschien toveren ze de zandbak wel om in een kinderboerderij. Oftewel, eindeloze mogelijkheden voor uren vermaak.

Ook draagt het hebben van een houten zandbak in de tuin bij aan de gezondheid van uw kind. Hij of zij zal zich minder bevinden achter de computer voor het spelen van games of achter de tv voor het kijken van films. De kinderen zullen zich vaker buiten bevinden waardoor zij frisse lucht binnen krijgen en vitamine D aan maken door de zon. Ook doet het maken van zandbouwwerken goed aan de fijne motoriek van de kinderen. En daarbovenop kan de creativiteit van de kinderen volop geuit worden.

Op hele hete dagen kunnen de kinderen in de zandbak tegen de zon beschermd worden door een zonnescherm over de zandbak heen te plaatsen, waardoor zij in de schaduw in het zand kunnen spelen. De kwaliteit van het zand blijft goed door een afdekhoes te gebruiken. Dit beschermt het zand tegen regen en wind, als de zandbak niet gebruikt wordt.

 

http://www.buitenspeelgoed.nl