Hillaktief
Image default
Aanbiedingen

Waarom werken in de tuin zo goed is voor je gezondheid

Waarom werken in de tuin zo goed is voor je gezondheid 

Heb jij het tuinieren al ontdekt en sta je met dit mooie weer te trappelen om weer aan de slag te gaan? Of heb je het nog nooit gedaan en ben je misschien nieuwsgierig geworden of tuinieren iets voor je is. Tuinieren heeft super veel voordelen, niet alleen levert het je prachtige bloemen, planten of zelfs eetbare producten op, het heeft ook heel veel andere voordelen. In dit blog vertellen we je over de fysieke en mentale voordelen die het werken in de tuin voor jou met zich meebrengt. 

 

Fysieke voordelen

Degenen die al wel eens eerder in de tuin hebben gewerkt weten als geen ander dat het geen licht werkje is. Met een goede middag in de tuin werken heb je een stevige work-out erop zitten en heb je wel een koud drankje verdiend. Je verbrandt namelijk behoorlijk wat calorieën met tuinieren. Even je gazon maaien zorgt voor een gemiddelde verbranding van tussen de 250 en 350 calorieën en het onkruid weghalen is goed voor zo’n 200 tot 400 calorieën. Zelfs met het geven van water aan je planten verbrand je al zo’n 120 calorieën. Je kan dus stellen dat het voor je fysieke gesteldheid zeker een aanrader is om lekker een middagje in de tuin bezig te zijn. Door regelmatig met je handen in de tuin te werken bouw je ook nog eens aan een beter immuunsysteem. Doordat je met vele bacteriën in aanraking komt is je lichaam op den duur beter opgewassen tegen ziektes van bacteriën. 

 

Mentale voordelen 

Naast dat het werken in de tuin goed is voor je conditie en je fysieke gesteldheid, heeft het ook een grote impact op je mentale gezondheid. Kenners kunnen beamen dat tuinieren ontzettend ontspannend is. Als je het nog nooit ervaren hebt is dit deel wellicht wat minder goed te begrijpen. Door in de tuin bezig te zijn ben je gefocust op een taak in het hier en nu en ben je even weg uit de sleur en de problemen van het dagelijkse leven. Dit zorgt voor een enorme ontspanning die te vergelijken is met de ontspanning die andere mensen vinden in mediteren. Je komt tot rust in je hoofd door even helemaal in het nu te zijn. Wil jij nu ook starten met tuinieren maar weet je niet goed hoe of wat? Ecostyle is dé specialist op het gebied van groen en tuinieren. Neem eens een kijkje op de website! 

 

https://ecostyle.nl/