Beits, wat is het precies?

Beits is iets waar veel mensen al van hebben gehoord. Maar niet heel veel mensen hebben al gewerkt met beits. Wat beits precies is gaan we je haarfijn uitleggen in dit artikel. Beits is eigenlijk een soort verf, alleen heeft beits hele andere eigenschappen dan verf en wordt het op een andere manier gebruikt. Eigenlijk is beits een transparante lak. Deze transparantie lak heeft de volgende eigenschappen: beits is vocht regulerend, het water kan naar binnen en naar buiten, ook heb je voor beits geen grondlaag nodig voordat je het kan aanbrengen. Wanneer je geen zin hebt om meerdere lagen verf aan te brengen, is beits de perfecte oplossing. Beits kan binnen en buiten worden gebruikt en er is geen grondlaag voor nodig.

Binnen beits en buiten beits worden gebruikt voor verschillende toepassingen. Wat beits zo bijzonder maakt is dat de nerven van het hout daarna nog steeds zichtbaar blijven. Dit omdat het een transparante lak is. Het resultaat van het beitsen wordt dus ook grotendeels bepaald door de kleur van de ondergrond. Wanneer je gaat voor een dekkende lak kun je van te voren het resultaat bepalen. Wanneer je een beits gebruikt kan je niet van te voren het resultaat bepalen.

Wanneer gebruik je buiten beits precies? Natuurlijk als het gaat om producten van hout die buiten staan. Denk hierbij aan de schutting of aan houten tuinmeubels. Wanneer je ervoor kiest om producten buiten te beitsen is het belangrijk dat je alles rondom ook goed beits. Wanneer je dit niet doet kan het zijn dat het gaat afbrokkelen doordat er op bepaalde plekken makkelijker water in kan komen. Dit is iets wat je natuurlijk niet wilt hebben. Wanneer je opzoek bent naar de perfecte beits voor binnen maar ook voor buiten, dan raden we je aan een kijkje te nemen op Moosefarg. Beits kopen kan namelijk op de website.

http://www.moosefarg.nl