Hillaktief
Image default
Dienstverlening

bibliotheek systemen

Een bibliotheek heeft met ontelbaar veel bewegende elementen te maken die dagelijks in goede banen geleid moeten worden. Boeken, DVD’s, CD’s en tijdschriften worden in grote getalen gereserveerd, geleend, teruggebracht of onderhouden. Effectieve bilbliotheek systemen kunnen dan ook niet ontbreken. Deze systemen zijn speciaal ontwikkelt om juist deze logistieke dans bij bibliotheken te automatiseren en vergemakkelijken.

Met een uitleensysteem voor bibliotheken wordt de kans op fouten geminimaliseerd en de werkdruk bij medewerkers verlaagd. Ook verbetert het gebruiksgemak van de bezoekers aanzienlijk.

 

Bibliotheek systemen automatiseren de logistiek

Boeken verschepen tussen verschillende lokale bibliotheken, boeken reserveren, CD’s lenen, checken of uitgeleende spullen op tijd weer terugkomen, het is een heel karwei om dit allemaal bij te houden. Met de implementatie van de juiste bibliotheek systemen zorgt een bibliotheek er voor dat al deze elementen automatisch worden afgehandeld. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een digitale database van alle producten die worden uitgeleend. De accounts van de bezoekers worden hier vervolgens ook gelinkt, zodat medewerkers gemakkelijk kunnen zien wie welke producten heeft geleend en wanneer deze weer terug (hadden) moeten komen.

 

Diefstal voorkomen met bibliotheek systemen

Naast een soepele afhandeling van uitleen en documentatie, zorgt een bibliotheek uitleensysteem ook voor het voorkomen van diefstal. De database kan namelijk worden gelinkt aan de speciale beveiligingspoortjes die af zullen gaan als iemand een product mee naar buiten neemt dat niet uitgecheckt is. Ook kunnen medewerkers het direct zien als boeken te laat teruggebracht worden.

 

Gebruiksgemak voor de bezoekers

Ook de bezoekers zullen het verschil goed gaan merken. In een zeer positieve zin.

Zij kunnen hun waren nu gemakkelijk op een scanplaat scannen. Hierdoor worden ze automatisch op een lijstje aan hun account toegevoegd. Vervolgens ontvangen zij een bon met alle boeken die zij hebben en de datum waarop deze terug dienen te zijn.

Bezoekers hoeven nooit meer in de rij te staan bij een medewerker, maar kunnen alles gemakkelijk zelf in- en uitchecken.

 

Gerelateerde artikelen

Glazen vloerluiken: alles over de meerwaarde van deze luiken

Waarom Elektricien Tilburg je het best kan helpen bij een stroomstoring

HEB JE EEN SLOTENMAKER NODIG?