Hillaktief
Image default
Auto’s en Motoren

Dashcam, veilig en leuk

Steeds meer mensen rijden met een camera in de auto. Een camera die alles onderweg filmt. Deze camera noemen we ook wel een dashcam. Heeft u er al eentje?

 

Wat is een dashcam?

Een dashcam is een camera die op het dashbord van je auto wordt gezet en die onderweg alles filmt wat er gebeurt. Ideaal voor situaties waarin er bijvoorbeeld een aanrijding plaatsvindt. Vaak gaat het allemaal zo snel tijdens een aanrijding, dat u het achteraf niet meer goed weet. En hoe legt u dat dan uit aan uw verzekeraar? Hoe weet u echt wie er schuldig is? Daar gebruiken mensen dus de camera voor. En er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken.

 

Niet alleen veilig maar ook leuk

Een dashcam is niet alleen bedoeld voor uw veiligheid, maar wordt vaak ook gebruikt, gewoon, omdat het leuk is. Er gebeuren onderweg natuurlijk allerlei gekke situaties, die heel gemakkelijk vast te leggen zijn. Heel YouTube staat al vol met bizarre verkeerssituaties die zijn gefilmd dankzij die camera in een auto. En die video’s doen het echt heel erg goed. U kunt er dus ook voor kiezen om het apparaat in uw auto te installeren, zodat u uw avonturen onderweg gemakkelijk vast kunt leggen.

 

Koop een dashcam

Bent u overtuigd en wilt u een camera kopen? Dat kan. U kunt ze gemakkelijk online kopen of bijvoorbeeld bij een elektronicawinkel naar binnenlopen. Het aanbod in dashcams is tegenwoordig zeer uitgebreid, dus er is iets in iedere prijsklasse te vinden.

 

Gerelateerde artikelen

APK camper

Redenen om een track and trace systeem te gebruiken

Waarom uw nieuwe auto ook een dashcam nodig heeft