Hillaktief
Image default
Auto’s en Motoren

Langer plezier van uw aanhangwagen met de juiste onderdelen

Aanhangers zijn er in allerlei soorten en maten. Ieder type aanhanger heeft een eigen gebruiksdoel en maakt gebruik van specifieke aanhangwagen onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan een trailer om uw boot op te vervoeren. Een boottrailer is een aanhanger die specifiek voor het vervoeren van een boot ontworpen is. Dit ziet u terug in het design en de gebruikte aanhangwagen onderdelen. Op een boottrailer vindt u bijvoorbeeld een lier om uw boot in en uit het water te krijgen.

Hetzelfde geldt voor een paardentrailer. Dit type aanhanger is volledig toegespitst op het veilig vervoeren van paarden. Voor dit type aanhanger zijn ook weer specifieke aanhangwagen onderdelen nodig in het geval van onderhoud of reparatie. Daarnaast zijn er ook zeer veel multi-purpose aanhangers. Dit zijn aanhangers die voornamelijk gebruikt worden voor het vervoer van allerlei materialen. En natuurlijk kent u de bekendste aanhanger, de caravan. Naast specifieke onderdelen voor types aanhangers, zijn er ook onderdelen die u toe kunt passen op verschillende soorten aanhangers.

Toevoeging op rijbewijs nodig

Afhankelijk van het gewicht van de aanhanger en het gewicht van het trekkende voertuig, heeft u een aanhanger rijbewijs, rijbewijs E nodig. Deze toevoeging op uw rijbewijs B is verplicht om te mogen rijden met een trekkend voertuig en een aanhanger waarvan de maximum toelaatbare massa (leeggewicht + laadvermogen) opgeteld meer is dan 3500 kg. Daarnaast moet de maximum toelaatbare massa van de aanhanger meer zijn dan 750 kg. In de praktijk betekent het dat u voor een zware aanhanger of grote caravan een rijbewijs E nodig heeft. Iedereen die voor 1 januari 1989 een rijbewijs B heeft behaald, heeft ook meteen rijbewijs E. Wanneer u na deze datum uw rijbewijs B heeft behaald, dan dient u voor een rijbewijs E een praktijk examen bij het CBR te doen. Dit examen bestaat uit bijzondere verrichtingen een normale verkeersdeelname. Vaak kunt u het rijbewijs E binnen een dag behalen.

Uw aanhanger in goede conditie houden

Het is belangrijk om uw aanhanger in optimale conditie te houden. U wilt natuurlijk altijd met een veilige aanhanger de weg op. Dat betekent dat u regelmatig de banden van uw aanhanger controleert en als dit nodig is, ze op de juiste bandenspanning zet. Hetzelfde geldt voor de verlichting. Banden en verlichting moeten aan de wettelijke eisen voldoen. Als dit niet het geval is, dan is uw aanhanger potentieel onveilig. U kunt er zelfs een boete voor krijgen. Met de juiste aanhangwagen onderdelen kunt u ervoor zorgen dat uw aanhanger veilig blijft en u voorkomt een boete. U dient bij verschillende onderdelen op specifieke zaken te letten. Zo zijn banden in principe universeel. U zit niet vast aan een bepaald merk. Het is natuurlijk wel zo dat de banden op de wielen van uw aanhanger moeten passen. Het is daarnaast belangrijk dat de banden onder de spatborden van uw aanhanger passen. Andere onderdelen zijn minder universeel. As u bijvoorbeeld een nieuwe lichtbalk nodig heeft, dan past niet iedere lichtbalk op uw aanhanger. Het kan zelfs zo zijn dat alleen een lichtbalk van hetzelfde merk als dat van uw aanhanger erop past. De bekabeling en de stekker naar uw auto zijn dan weer wel universeel.

De aanhangwagen groothandel

Of u nu een bedrijf heeft met meerdere aanhangers in beheer of dat u een boottrailer heeft, een bezoek aan een aanhangwagen groothandel zoals Bakker Trailer Parts kan u de nodige voordelen bieden. In een aanhangwagen groothandel vindt u namelijk zeer veel verschillende onderdelen voor elk type aanhanger. U kunt dan alle onderdelen die u nodig hebt voor onderhoud of reparatie van uw aanhanger op hetzelfde adres vinden. Zeker in het geval van een bedrijf met meerdere aanhangers in het wagenpark, scheelt dit veel tijd. Maar ook als particuliere aanhangwagen bezitter kunt u om dezelfde reden bij de groothandel tijd besparen. Naast het feit dat u sneller alle onderdelen bij elkaar heeft, liggen de prijzen bij de groothandel vaak lager dan bij kleinere shops. Dit heeft te maken met de schaal waarop de groothandel werkt. Bij een groothandel werkt men altijd in het groot. Door grote aantallen onderdelen in te kopen, kan de groothandel de stukprijzen lager houden. Hier profiteert u direct van door minder geld kwijt te zijn aan de onderdelen.

 

Gerelateerde artikelen

Autorijschool in Nijverdal met de beste prijs

Zakelijke ritten in privéauto

Mercedes Sprinter als zakelijke leaseoptie