Hillaktief
Image default
Aanbiedingen

De verschillende soorten verkeersborden

Verkeersborden zijn, net zoals verkeerslichten en rijstrookmarkeringen, verkeerstekens die wegbeheerders kunnen gebruiken om het verkeer op de weg te leiden. Deze borden zijn er in veel verschillende soorten, maten en kleuren. Zo bestaan er verkeersborden die verboden aangeven: bijvoorbeeld als de bestuurder van een bepaald type voertuig de weg niet mag betreden. Daarnaast bestaan er verkeersborden die juist vertellen wat een weggebruiker wél moet doen, zoals snelheidsborden. Het uiterlijk van de borden is over het algemeen in heel europa bijna hetzelfde, dit is namelijk vastgelegd in 1968 in het verdrag van Wenen inzage verkeerstekens. Meer weten over de verschillende soorten verkeersborden en waar u ze kunt kopen? Haast u dan snel en lees verder, want we informeren u hier graag over!

Allerlei betekenissen
In Nederland zijn verkeersborden gedefinieerd in de verkeerswet en verkeersbordenregelgeving 1990. Verkeersborden zijn onderverdeeld in verschillende categorieën zoals: snelheid, geslotenverklaring, rijrichting, parkeren en stilstaan, bebouwde kom, waarschuwing en bewegwijzering. Naast de gebruikelijke verkeersborden zijn er ook verkeersborden voor de scheepsvaart. Deze zijn essentieel voor veilige waterwegen en zijn de perfecte manier om de beroepsvaart en pleziervaart te laten zien wat de regels zijn op het water. De regels die op de binnenwateren van toepassing zijn, zijn vastgelegd in het Binnenvaartpolitiereglement. Ook deze verkeersborden kunnen worden onderverdeeld in verschillende soorten. Zo zijn er verbodsborden, borden die een gebod aangeven, borden die waarschuwen, borden die de richting aangeven en borden die beperkingen weergeven. 

Plaatsingsvoorschriften voor verkeersborden
Bij het plaatsen van verkeersborden dient rekening te worden gehouden met de BABW uitvoeringsvoorschriften voor verkeersborden. Hierin staat onder andere dat verkeersborden te allen tijden moeten worden gecombineerd zoals dat is beschreven in de RVV 1990, dat de borden zowel overdag als ’s nachts goed gelezen moeten kunnen worden en dat de borden op de juiste afstand van de weg moeten worden geplaatst. 

Waar koopt u deze verkeersborden?
Wilt u een verkeersbord kopen? Bij Traffic Safety Systems bent u aan het juiste adres voor het kopen van diverse verkeersborden. Op deze website vindt u ook alles wat u nodig heeft om de borden te monteren. Denk hier bij aan flespalen, buispalen, scharnierbeugels en meer. Heeft u na het bekijken van het ruime aanbod toch nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de klantenservice. Met meer dan 25 jaar ervaring staan de experts u graag bij met raad en daad. 

 

https://www.trafficsafetysystems.eu/nl/