Hillaktief
Image default
Dienstverlening

De Waarde Van Groepstherapie

 

Veel mensen houden niet van het idee van groepstherapie, ze voelen zich alsof iemand zich moeit met hun privacy. Toch kan groepstherapie enorm voordelig zijn, voor een groot aantal redenen, en je kan zelfs deelnemen aan groepstherapie door online therapie. Eigenlijk neemt online therapie een groot deel van de beduchtheid van groepstherapie totaal weg.

Één van de grootste voordelen van groepstherapie is dat je de gevoelens en ervaringen van anderen kan horen en ze dan ofwel vergelijken met of toepsassen op je eigen gevoelens en ervaringen. Verder, aangezien een persoon individueel groeit, kunnen ze die groei-ervaring – en techniek – delen met de groep zodat andere er hun voordeel uit kunnen halen.

Een ander voordeel van groepstherapie is dat het vaak minder kost dan individuele therapie. Weet, dat een probleem vaak beter behandeld kan orden met een combinatie van individuele en groepstherapie.

Groepstherapie biedt bijkomende ondersteuning. Je hebt niet alleen de ondersteuning en hulp van je therapeut maar je hebt ook de hulp en de ondersteuning van de andere leden van de groep – mensen die persoonlijke ervaring hebben gehad met wat jij nu doormaakt. Verder zal je ontdekken dat je niet alleen bent in de wereld als het gaat om jouw specifieke probleem. Dit, alleen al, helpt de therapie verder gaan.

Zoals gezegd, bij online therapie, wordt het idee van groepstherapie aantrekkelijker voor veel mensen, gewoon omdat ze anonimiteit kunnen behouden, terwijl ze nog steeds van de groep, als een geheel kunnen genieten. Veel mensen die niet aan traditionele groepstherapie zouden deelnemen staan vrij open voor het idee van online groepstherapie voor deze reden.

Online groepstherapie is beschikbaar voor verschillende types therapie, waaronder psychotherapie en verschillende ondersteunende therapieën. Specifieke soorten groepstherapie zijn onder andere huwelijkstherapie, eetstoornissen, alcohol en drugstherapie, sociale angst, depressie, fobieën en veel meer.

Afhankelijk van waarom jij in therapie bent, of de soort therapie die nodig is, zal je onlinetherapeut misschien groepstherapie aanraden. Nogmaals, bij online groepstherapie hoef je je geen zorgen te maken over dat je identiteit bekend zal zijn, waardoor het zo comfortabel en veilig is als individuele therapie. Praat vandaag met je therapeut om te zien of groepstherapie iets is waar jij je voordeel uit kan halen. Het kan echt een voordelige ervaring zijn.

https://www.depsycholoog.nl/groningen

Gerelateerde artikelen

bibliotheek systemen

Snel en makkelijk uw naambord besteld bij De Naambordenspecialist

Hoe u uw elektriciteitsrekening kunt verlagen