Hillaktief
Image default
Bedrijven

Het succes van WordPress

WordPress is ontzettend populair. Wereldwijd draaien er veel websites van bedrijven, organisaties en personen op dit gebruiksvriendelijke CMS. WordPress wordt veelal geprezen door de vele mogelijkheden die het gebruikers biedt. Dat is uniek voor een CMS die met een eigen systeem werkt. Door deze mogelijkheden kunnen gebruikers oneindig veel verschillende websites bouwen.

 

De thema’s van WordPress

WordPress probeert de perfecte balans te vinden tussen gebruiksgemak en vrijheid. Dat zie je onder andere terug in het aantal thema’s die vrij te downloaden zijn. Een thema in WordPress is het visuele ontwerp van een website. Daarnaast kun je deze thema’s zelf ook nog aanpassen. Bijvoorbeeld door de kleuren te veranderen of de afmetingen van bijvoorbeeld de header te veranderen. De vrijheid die je als gebruiker hebt is ook afhankelijk van het thema dat je uitgezocht hebt.

 

Gratis plug-ins geven nog meer opties

WordPress probeert alles zo makkelijk mogelijk te maken voor gebruikers. Je kunt met het platform werken zonder dat je verstand hoeft te hebben van programmeren of het ontwerpen van een website. Door de vele plug-ins die vrij te downloaden zijn worden de mogelijkheden eigenlijk oneindig. WordPress is een open source platform. Dat houdt in dat iedereen vrij is om er dingen aan toe te voegen. Voor de normale gebruiker houdt dat vooral in dat er ongelooflijk veel extensies te downloaden zijn. Deze zijn, net als WordPress zelf, volledig gratis.

Gerelateerde artikelen

Professioneel lasbedrijf inhuren voor uw klussen

Schuldsanering bedrijven: is dat mogelijk?

Het onderhouden van uw gazon