Hillaktief
Image default
Woning en Tuin

Energiebesparing tips van S.I loodgieter Amsterdam

Een goed geïsoleerd huis scheelt al heel veel met het besparen van energie. U kunt altijd zonnepanelen aanschaffen maar soms is daar geen budget voor. Een spouwmuurisolatie is een relatief goedkope investering die toch veel energie bespaart. Daarom willen wij van SI, het beste en goedkoopste loodgietersbedrijf van Amsterdam u meer informatie bieden over de spouwmuurisolatie.

De investering spouwmuurisolatie

Een investering die je woning energiezuinig maakt en tevens ook comfortabel en veilig. Een spouwmuurisolatie is een investering die ook voor een lagere energierekening zorgt, ook voor je gezondheid en milieu.

Wat is een spouwmuur?

Een spouwmuur heeft een ruimte van 3 tot ongeveer 6 centimeter, deze ruimte noemen we de spouw. De spouw kan opgevuld worden met een isolatiemateriaal. Het isoleren van uw spouw geeft u 4 opties. U kunt kiezen voor glaswol, steenwol, schuim en EPS-parels. Wat u kunt verwachten is dat elk materiaal een andere eigenschap heeft waardoor elk materiaal een andere prijscategorie heeft.

  • Glaswol: Veel mensen kennen glaswol als isolatierol die gebruikt wordt voor dakisolatie. Bij het isoleren van een spouwmuur worden vlokken glaswol gebruikt. Deze manier van isoleren heeft een erg redelijke prijs/kwaliteitverhouding.
  • EPS-parels: De parels hebben de kwaliteit categorie HR++ tot en met HR, de hoogste isolatiewaarde heeft HR++. De EPS-parels scoren op het gebied van brandveiligheid en geluidsisolatie lager dan glaswol. Tevens bij de kieren werkt EPS-parels minder goed.
  • De PUR-spouwmuurisolatie: Deze vorm van isolatie scoort op prijs en kwaliteitverhouding erg hoog en vooral bij vochtwering en kierafdichting. Het PUR-schuim heeft het HR++ label. Het nadeel van deze mogelijkheid is dat het ongezonde stoffen bevat en erg moeilijk te recyclen is.
  • Steenwol: Glaswol is sterk te vergelijken met steenwol. Bij glaswol is de isolatiewaarde hoger, maar een erg fijn voordeel dat je niet hebt bij glaswol is dat steenwol ook goed geluidwerend is.  Wat een nadeel is aan steenwol is dat ongedierte zich erg aangetrokken voelen aan steenwol.

De terugverdientijd van spouwmuurisolatie

De terugverdientijd van de investering in een spouwmuurisolatie hangt af van de dikte van de spouw en het gemiddeld energie verbruik. Als u de spouwmuurisolatie aangeschaft heeft, dan bespaart u jaarlijks 9 tot 11 m3 gas op elke m2 die u heeft laten isoleren. U kunt een terugverdientijd verwachten van ongeveer 2 a 4 jaar. Als u ooit van plan bent om de woning te verkopen heeft u een mooie meerwaarde gerealiseerd op uw huis.

Het isoleren van uw spouwmuur is een perfecte investering

U heeft de mogelijkheid om de spouwmuur te isoleren, dan is het zeer aan te raden. Het wordt in uw huis comfortabeler en verdraaglijker in de zomer. U wint ook lagere energiekosten, want een spouwmuurisolatie zorgt voor een goedkopere rekening. Heeft u een verstopping of een lekkage laat dit dan voor uw spouwmuurisolatie verhelpen bij loodgietersbedrijf a’dam.

https://loodgietersbedrijf-amsterdam.nu/