Hillaktief
Image default
Sport

Fitvak a opleiding volgen? Wat je over deze opleiding moet weten

Hoe leuk is het als je andere mensen kunt helpen om fitter te worden. Doe dat met behulp van het volgen van een fitvak a opleiding. Zie klanten hun doelen behalen. Dat geeft toch natuurlijk ontzettend veel energie! Als professioneel fitness instructeur maak je van je liefde voor fitness, sport en andere mensen helpen je beroep. Met een fitvak a opleiding kun je aan het werk als personal coach in een fitness instelling.

Inhoud en kosten van de opleiding

Tijdens de Fitvak A opleiding leer je hoe je een personal trainer wordt! Dit houdt in dat je stil zal staan bij veel verschillende facetten van het personal trainerschap. Denk hierbij aan onderwerpen zoals functionele anatomie, trainingsleer en klantbegeleiding. Maar ook coaching op het gebied van voeding en inspanningsfysiologie kunnen uiteraard niet ontbreken. Deze opleiding bestaat uit ene mix van 50% theorie en 50% praktijk. Het is van groot belang dat je zowel theoretisch als praktisch kunt denken en handelen.

De fitvak a opleiding is ook voorzien van een stage, waarbij je in praktijk brengt wat je hebt geleerd over het lesgeven, coachen en begeleiden! Een start van je carrière als personal trainer.

Een fitvak a opleiding kost bij de meeste aanbieders ongeveer €1000. Afhankelijk van de aanbieder, zal de inhoud van de cursus er net iets anders uitzien. Alhoewel er in elk geval altijd de basis in terug zal komen die noodzakelijk is om personal trainer te worden.

Je hebt geen vooropleiding nodig om deze training te volgen. Dit is de basis training. Wanneer je een vervolgtraining wilt volgen, wordt deze fitness trainer opleiding altijd als voorkennis gevraagd. Het is natuurlijk ook van belang dat je affiniteit hebt met sport wanneer je deze training volgt! Maar wij gingen ervan uit dat je dit al hebt, en anders niet op deze pagina was beland.

Bij deze training wordt een theorie- en praktijkexamen afgelegd waarbij het theorie-examen bestaat uit een kennistoets met 60 meerkeuzevragen. Voordat je het praktijkexamen doet, moet het theorie-examen zijn behaald en de stage als positief zijn beoordeeld.

Overtuigd geraakt om een fitvak a opleiding te volgen? Schrijf je dan in bij een van de vele aanbieders.

Nlactief (voorheen Fitvak) erkenning

De fitvak a opleiding is een opleiding dat wordt erkend door de brancheorganisatie NL actief. NL actief heette vroeger Fitvak. Vandaar de naam. Nu heet fitvak a, fitness trainer a onder de NL Actief brancheorganisatie. Je kunt dit zien als een keurmerk voor de fitness opleider. Hiermee weet een fitness school dat ze kwalitatief goede fitness instructeurs binnen halen wanneer deze een door NLactief erkende fitvak opleiding hebben behaald. Je wordt hiermee mede geregistreerd in het fitnessregister van fitned en het Europese fitnessregister Ereps. Zo kun je ook in andere Europese landen dan Nederland aan de slag als personal trainer (als je de taal spreekt natuurlijk!)