Hillaktief
Image default
Gezondheid

Hoe kan je stoppen met roken?

Stoppen met roken is zodanig belangrijk geworden onder de wereldwijde bevolking dat het steeds normaler wordt om niet meer te roken. Stoppen met roken wordt normaler en de overheid stimuleert dit gedrag dan ook graag. 

Dat geeft een extra duwtje in de goede richting voor de rokers die graag willen stoppen, maar waar begint u? Want veel rokers hebben al wel eens geprobeerd te stoppen, maar bij veel mislukt dit telkens weer. In dit artikel vertellen we u over een écht werkende oplossing, al zeggen we het zelf. 

 

Hoe stop ik met roken?

Een vraag, met duizend verschillende antwoorden. Veel mensen hebben hun ervaringen gedeeld over stoppen met roken. De een las een boek, de andere gebruikte iedere dag een nicotinepleister en sommigen gingen zelfs onder hypnose. Wat voor u de beste oplossing is om te stoppen met roken, weet u eigenlijk nooit zeker.

Wanneer u ervaart dat het moeilijk is om te stoppen, is het inzetten van ‘zwaarder geschut’ wellicht nodig. Denk dan bijvoorbeeld aan een cursus.

 

Stop met roken: speciaal geneesmiddel

Met speciale geneesmiddel bedoelen we eigenlijk nicotinepleisters, -tabletten of andere stop-geneesmiddel. Voorbeelden van dit soort geneesmiddelen zijn: bupropion (Zyban), nortriptyline (Nortrilen) en varenicline (Champix). Deze geneesmiddelen verminderen de klachten na het stoppen met roken en de behoefte naar een sigaret. 

Echter denken we dat het stoppen met roken pas echt begint, wanneer u geen nicotine meer in uw lichaam hebt. U wilt niet meer afhankelijk zijn van die ene verslavende stof in uw lichaam; u wilt hem juist uit uw lichaam hebben. 

Om deze reden zijn we niet bepaald fan van geneesmiddelen. U wilt uiteindelijk naar een situatie toe dat u zonder geneesmiddel of nicotine kan stoppen met roken. 

 

Ik stop met roken door de cursus

Stoppen met roken is dus niet bepaald gemakkelijk, dat weten we allemaal. Bovenstaand zeiden we al dat er wellicht ‘zwaarder geschut’ ingezet moet worden om u voorgoed van het roken af te helpen: de stop met roken cursus. 

Na één cursus stoppen met roken van 4 uur nooit meer zin om te roken? U kunt het zich niet voorstellen en toch is het zo. Bijna 7 van de 10 mensen stoppen definitief met roken na het volgen van onze cursus.

Er wordt niet gesproken over de redenen waarom u zou moeten stoppen met roken. Die kent u al. In deze cursus gebruiken we de kennis van de tabaksindustrie om te stoppen met roken. Door die kennis gaat u totaal anders naar roken kijken. Bekijk onze stoppen met roken cursus

https://www.ikstopermee.nl/