Hillaktief
Image default
Gezondheid

Uw rug beweeglijker maken? Laat uw rug kraken!

Vaak schakelen we pas een gezondheidsspecialist in wanneer een bepaalde gezondheidssituatie, zoals het ervaren van pijnklachten, ondragelijk is geworden. Maar wist u dat chronische klachten nu juist ontstaan wanneer we een pijnklacht negeren? Het is dus raadzaam om een gezondheidsspecialist, zoals bijvoorbeeld een Chiropractor, in te schakelen of om advies te vragen, wanneer u al wat langer loopt met stijfheid of een pijnlijk zeurend gevoel in de spieren of gewrichten.

Feitelijk doet u uzelf en uw lichaam hier een groot plezier mee. U voelt zich niet alleen beter, maar u voorkomt ook nog eens dat kleine klachten zich niet opstapelen tot een chronisch pijnklacht dat een behoorlijke impact kan hebben op uw gezondheid en leefkwaliteit. Chronische pijn heeft namelijk direct impact op bijvoorbeeld uw slaap, uw stemming, uw werk, uw relaties met uw omgeving, en uw welbevinden.

Rug kraken, wat is dit precies?

Wanneer u een Chiropractor inschakelt, wordt dit al gauw een ‘kraker’ genoemd. De term ‘kraken’ wordt vaak gebruikt, omdat de behandeling een krakend geluid kan genereren. Veel rugklachten worden veroorzaakt door een communicatiestoornis in het zenuwstelsel en een Chiropractor kan dit dus goed behandelen door bepaalde handdruktechnieken toe te passen op de wervelkolom. Het betreffende gewricht opent zich dan een beetje, waardoor vrijgekomen gasbelletjes vanuit het gewricht worden verplaatst en dit maakt dus een knakkend geluid. Vooral de eerste keer is dat misschien even schrikken, maar het is totaal niet gevaarlijk, mits de behandeling door een vakspecialist wordt uitgevoerd. Door deze manipulatie wordt de communicatiestoornis in het zenuwstelsel hersteld, met als gevolg dat de werking van de gewrichten en spieren wordt geoptimaliseerd.

Wat zijn de voordelen van rug kraken?

De twee grote voordelen die u zult gaan ervaren wanneer u uw rug laat kraken, zijn in de eerste plaats dat uw pijnklachten afnemen, maar ook dat u een stuk beweeglijker wordt in uw rug.

Is rug kraken gevaarlijk?

Wanneer u uw rug laat kraken door echte vakspecialisten, zoals Chiropractie Bennekom, is deze behandeling niet gevaarlijk. Wilt u een deskundig advies ontvangen of rug kraken de passende behandeling is voor uw rugklachten, dan kunt u altijd vrijblijvend een adviesafspraak maken.

https://chiropractiebennekom.nl/