Hillaktief
Image default
Woning en Tuin

Hoe kies ik de ideale trapleuninghouder zwart?

Een trapleuning zwart is de laatste tijd een ontzettend populaire keuze. Je kunt er eenvoudig je nieuwe trapleuning mee afmaken of je oude een frisse make-over te geven. Maar waarom is zo’n trapleuning zwart nou zou populair? En uit welke verschillende modellen kun je allemaal kiezen? We leggen het je hieronder kort en bondig uit.

 

Waarom zou ik kiezen voor een trapleuninghouder zwart?

Een trapleuninghouder zwart is mede zo populair door zijn universele en chique looks. De trapleuninghouders van verschillende aanbieders zoals trapleuningexpert.nl worden gemaakt van het oerdegelijke en kwalitatieve rvs. Dit rvs wordt vervolgens behandeld met een speciale poedercoating die de verf voorziet. Een poeder zoals deze verzorgt niet alleen de strakke en matzwarte finish van de trapleuninghouder, maar brengt ook nog twee andere voordelen met zich mee. De leuninghouder wordt ook kras- en stootbestendig door de poedercoating. Met een degelijk materiaal en een beschermende verflaag is een lange levensduur van je trapleuninghouder zwart gegarandeerd.

 

Welke opties kent een trapleuninghouder zwart?

Een trapleuninghouder zwart heeft drie verschillende elementen die je naar je eigen smaak kunt samenstellen. Dit zijn het zadel, de bevestiging en het verloop hiertussen. Waar je uit kunt kiezen, lopen we per onderdeel met je door.

 

Het zadel van de trapleuninghouder

Het zadel wordt bevestigd aan de trapleuning zelf. Het is dus belangrijk dat het zadel een juiste pasvorm heeft voor de trapleuning, anders wordt het wel heel lastig monteren. Hierdoor kent een zadel verschillende vormen. Zo is er een zadel dat hol loopt, zodat er een ronde trapleuning op bevestigd kan worden. Voor een vierhoekige trapleuning is er een plat zadel. Voor mensen die een hele strakke bevestiging van de trapleuninghouder willen, bestaan er ook enkele houders zonder zadel.

 

De bevestiging van de trapleuninghouder

Dit onderdeel wordt gebruikt om de trapleuninghouder te bevestigen aan de muur. Voor dit onderdeel zijn er twee eigenschappen met elk hun eigen smaken: de vorm en de manier van bevestigen. De vorm van de bevestiging is vaak vierkant of rond. Dit is puur esthetisch, dus hangt volledig af van je eigen smaak of elementen uit de rest van je inrichting.

De manier van bevestigen kan ook op twee manieren. Als eerste is er de ‘traditionele’ bevestiging. Hierbij is het alleen een kwestie van een paar schroeven in de muur draaien en je trapleuninghouder is bevestigd. De schroeven zijn dan vanaf de voorkant nog te zien. Wil je het bevestigingsmateriaal liever uit het zicht houden? Kies dan voor een ‘blinde’ bevestiging. Hiermee wordt de trapleuninghouder bevestigd via een stokeinde aan de achterkant van de bevestiging, waardoor al het bevestigingsmateriaal uit het zicht wordt onttrokken. Zo kun je kiezen voor een authentieke uitstraling met een traditionele bevestiging, of een strakke afwerking met de blinde bevestiging.

 

Het verloop van de trapleuninghouder

Het laatste maar zeker niet onbelangrijkste deel is het verloop tussen het zadel en de bevestiging. Dit gedeelte zal voornamelijk in het zicht zitten en moet dus goed aanpassen bij de gewenste uitstraling. Een verloop kan rondingen of met rechte hoeken hebben. Voor bijvoorbeeld balustrades zijn er ook trapleuninghouders met een volledig recht verloop.

Gerelateerde artikelen

Unieke meubels op maat laten maken door specialisten nabij Utrecht

Strand in de tuin

Vision frames: hoe pas je die het beste toe?