Hillaktief
Image default
Mobiliteit

Hoe kies ik een fiets uit die het beste bij mij past

 

Als je moeite hebt met het bepalen welke fiets het beste bij je past is het eerst belangrijk om een aantal vragen voor jezelf te beantwoorden. Als je op zoek bent naar een fiets voor jezelf is het makkelijk om al je verlangens op een rijtje te zetten en om deze vragen te beantwoorden. Voor welke doeleinden ga je je fiets gebruiken? Ga ik een fiets kopen voor recreatieve ritten of juist voor korte krachtige ritten of sportieve ritten? Ga ik vaak boodschappen doen met de fiets? Als je al deze vragen voor jezelf beantwoord heb je al een schets voor jezelf gecreëerd die het makkelijker maakt om een keuze te maken over je fiets. 

Een stadsfiets of toch een sportieve fiets?

Stadsfietsen zijn ideaal voor als je in een drukke stad woont en het drukke verkeer wilt vermijden. Op een stadsfiets kun je zowel recreatieve ritten als zakelijke ritten maken. Neem een stadsfiets als je een van deze ritten in je fietsroutes gaat toepassen. Een sportieve fiets kun je nemen als je je fiets daadwerkelijk wilt gebruiken voor sportieve doeleinden. Racefietsen en mountainbikes zijn de meest sportieve fietsen in het assortiment van Premiumbikes.

Een normale fiets of een elektrische fiets?

Als je extra ondersteuning tijdens het fietsen nodig hebt of prettig vindt is de keuze om een elektrische fiets in plaats van een normale fiets aan te schaffen snel gemaakt. Een elektrische fietsen zal je extra ondersteuning geven. Als je geen ondersteuning wilt tijdens het fietsen is een normale fiets ideaal voor jou.