Hillaktief
Image default
Dienstverlening

Hoe u uw elektriciteitsrekening kunt verlagen

Er zijn verschillende eenvoudige maatregelen die u kunt nemen om uw elektriciteitsrekening te verlagen als u zich goed bewust bent van de extra elektriciteit die u tegenwoordig gebruikt voor verlichting, wasgoed en de kookplaat. De energiebehoefte van iedereen is anders. Afhankelijk van de grootte van uw huis, zal uw energiebehoefte variëren. Je hebt waarschijnlijk een koelkast, een oven en airconditioning in dit appartement. Als je geluk hebt, heb je waarschijnlijk ook een tv, magnetron en vaatwasser in huis. Dankzij verschillende universele methoden kunnen mensen geld besparen op hun energierekening, waar ze ook wonen. De lichten moeten uit zijn als een kamer niet bezet is, en de thermostaten moeten laag worden gehouden als een huis leeg is.

Houd je koelkast vol

Een tip die Elektra Schiedam expert je zou meegeven is om je koelkast vol te houden. Je verbruikt veel minder energie om je koelkast en vriezer op temperatuur te houden als ze volledig gevuld zijn. Uw koelkast kan de temperatuur beter vasthouden als deze volledig gevuld is. Vul alle open ruimtes met zakken ijs of kruiken water als je ze niet heel kunt houden. Maak je koelkast energiezuiniger door hem anders in te delen. U kunt ook bewuster zijn door de juiste temperaturen ervoor in te stellen.

HVAC-kosten verlagen

De meest voorkomende oorzaken van hoge energierekeningen zijn verwarming en koeling in huis – en de beste plaatsen om kostenbesparende mogelijkheden te vinden. Controleer de afdichtingen op deuren, ramen en apparaten: koelkasten en diepvriezers moeten goed worden afgedicht om de temperatuur koel te houden. Deuren en ramen moeten ook goed worden afgesloten. Het hebben van een slechte zegel zal resulteren in geldverspilling. Repareer lekkende verwarmings-, ventilatie- en airconditioning kanalen om de efficiëntie van verwarmings- en koelsystemen te verbeteren. Laat de thermostaat op een lagere temperatuur staan ​​als je slaapt of weg bent. De gemiddelde besparing per jaar ligt rond de 10% als je dat acht uur per dag doet. U kunt dit proces automatiseren met een programmeerbare thermostaat.

Wees slim met je wasgoed

De uitlaat van uw droger moet schoon worden gehouden. Om de luchtstroom door uw uitlaatkanaal te vergroten, is het een goed idee om uw uitlaatkanaal elke maand schoon te maken met een pluis verwijderset. Zo droogt je kleding sneller en efficiënter. Gebruik bij het drogen van je kleding altijd wasdrogerballen. Terwijl de kleding in de droogkamer wordt gedroogd, helpen de droogballen de hete lucht te laten circuleren. Was je kleren ’s nachts. Evenzo moet u uw was tijdens de piekuren overdag vermijden, net zoals u uw vaatwasser ’s nachts zou moeten laten draaien. Wassen in het donker kan u geld en energie besparen.

 

Gerelateerde artikelen

Passende zorgverzekering kiezen

Advies over het plannen van een uitvaartdienst

Voor unieke kleding gaat u naar deze borduurstudio in regio Utrecht