Hillaktief
Image default
Industrie

Wat de bioreactor algae heeft betekend in Nederland

De biotechnologie speelt vandaag de dag een zeer belangrijke rol. Sinds het eind van de jaren 90 van de vorige eeuw is de biotechnologie steeds verder ontwikkelt. De spil in dit verhaal is de algenreactor. Het eindresultaat vind je terug in allerlei producten die we in het dagelijkse leven gebruiken. Dit is echter niet de enige toepassingsmogelijkheid. Ook bij het onderzoek naar en de productie van geneesmiddelen spelen ze een belangrijke rol. Ook in ons eigen land wordt ermee gewerkt. Als we kijken naar bedrijven die gespecialiseerd zijn in de Bioreactor algae in Nederland, dan is LGEM een belangrijke speler. Op welke wijze manier en hoe het werkt, lees je in dit artikel. 

Wat is een algenbioreactor

Een algenbioreactor is een systeem waarbij je de mogelijkheid hebt om algen te kweken. Dit kunnen zowel micro- als macro algen zijn. Deze algen kunnen worden gekweekt voor bijvoorbeeld de zuivering van afvalwater, CO2 fixatie en voor biomassaproductie. Wat velen niet weten is dat algen de bron zijn van heel veel voedselketens in de wereldwijde ecosystemen. Ze spelen een zeer belangrijke rol en daarom moeten we er zuinig op zijn. Algen groeien hartstikke snel en bevatten heel veel gezonde stoffen zoals vetten, eiwitten, vitaminen, koolhydraten, ontstekingsremmers en antioxidanten.

Toepassingsmogelijkheden

Algen zijn om de hierboven genoemde redenen dan ook onmisbaar in bijvoorbeeld de levensmiddelen en diervoeder industrie, waarbij ze van cruciaal belang zijn om de voedingswaarde van de levensmiddelen en vis- en veevoer te verbeteren. Wist je dat algen een eiwitniveau hebben dat je kunt vergelijken met vlees? Dit geldt ook voor de vetzuurprofielen die vergelijkbaar zijn met die van bijvoorbeeld verse vis. Kortom algen zijn super gezond. 

Dit zijn echter niet de enige industrieën die er gebruik van maken. Er zijn tal van andere industrieën die gebruiken maken van hoogwaardige algenproducten waarmee er zeer waardevolle producten worden geproduceerd. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de farmaceutische-, cosmetische en de olie- en zeepindustrie onder meer ter vervanging van palmolie. Zoals je kan zien, spelen algen dus een heel grote rol en moeten we ze koesteren.

Algen Bioreactor in Nederland

Er wordt op verschillende plaatsen volop geëxperimenteerd met de techniek, bijvoorbeeld door Lgem. Zij ontwerpen en produceren uiterst betrouwbare maar ook heel innovatieve systemen om algen te kunnen kweken op een manier die schaalbaar en energiezuinig maar ook nog eens betaalbaar is. De systemen die zij leveren, zijn zeer eenvoudig te bedienen. Zo zorgen ze ervoor dat iedereen die dat wil algen kan kweken, zonder dat hiervoor grote investeringen moeten worden gedaan.

Ben je al actief in de algenkweek, maar wil je meer uit jouw onderneming halen? Geen enkel probleem want ook dan kunnen zij je van dienst zijn met de kennis die zij met uitgebreid onderzoek hebben opgedaan. Je zult versteld staan naar de mogelijkheden.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je hier meer over weten, surf dan naar www.lgem.nl. Hier vind je uitgebreide informatie over wat LGEM voor jou kan betekenen.

https://lgem.nl/