Hillaktief
Image default
Beauty en verzorging

Komaf maken met moedervlekken doe je zo!

Moedervlekken kunnen zeer vervelend zijn, vooral als ze op opvallende plaatsen te zien zijn. Ze kunnen namelijk overal op je lichaam voorkomen, op de armen, benen maar dus ook op je gezicht. Zijn het maar kleine vlekjes dan valt dit gelukkig nog mee. Echter kunnen moedervlekken ook grotere vormen aannemen en dan kan het soms voor frustratie en onzekerheid zorgen. Gelukkig kan je moedervlekken laten verwijderen, ook als het niet om een medische reden gaat. In dit artikel vind je verschillende manieren om komaf te maken met die vervelende vlekken.

 

Wat zijn moedervlekken?

Moedervlekken zijn simpelweg gezegd een ophoping van pigment. Meestal is een moedervlek iets onschuldig en heeft het geen medische oorzaak. Echter kan het zijn dat dit wel het geval is en dan hebben de moedervlekken een specifieke behandeling nodig. Als je twijfelt of de moedervlek echt zo onschuldig is, dan kan je altijd langs gaan bij je huisarts. Als het een onschuldige medische oorzaak betreft, wat eerst grondig onderzocht dient te worden, dan kan het vaak heel eenvoudig opgelost worden. Blijkt er toch meer aan de hand te zijn dan zal er een intensievere behandeling worden gestart.

Moedervlek verwijderen met een shave excisie

Een moedervlek verwijderen wordt tegenwoordig vaker gedaan en op verschillende manieren. Een manier is een shave excisie. Deze behandeling gebeurt onder plaatselijke verdoving en is als het ware het afschrapen van de bovenste huidlaag. Er wordt een speciaal mesje gebruikt om de bovenste laag te verwijderen waardoor dus ook de moedervlek wordt meegenomen. Vaak wordt dit wondje dicht gebrand en ontstaat er een schaafwondje. Dit zal zoals elke andere wond weer gewoon dichtgroeien. Op die manier is er na een tijdje niets meer te zien van die vervelende moedervlekken.

 

Skinlight tegen al uw moedervlekken

Maak je niet ongerust, een moedervlek verwijderen hoeft niet altijd zo drastisch te zijn en ze kunnen ook zonder ingreep verwijderd worden. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een pigmentvlekken crème zoals Skinlight. Deze crème is vooral handig voor kleinere pigmentvlekken in het gezicht. Je smeert Skinlight tot 2 keer per dag op de moedervlekken en laat dit even inwerken. Daarna kan je gerust andere hydraterende crèmes aanbrengen op je gezicht, dit zal geen conflicten geven. Na een zevental weken, afhankelijk van welk huidtype je hebt, zal je toch zeker resultaat moeten zien. Met wat geluk ben je definitief verlost van deze vlekken. In het andere geval kan het zijn dat je Skinlight als onderhoud zal moeten blijven smeren.

Zo zie je maar, je hoeft dus niet gefrustreerd en onzeker te blijven rondlopen, er is wel degelijk een oplossing voor vervelende pigmentvlekken verwijderen!