Hillaktief
Image default
Aanbiedingen

Maak een keuze: stapelbed of kinderbed

Maak een keuze: stapelbed of kinderbed

Beslissen welk bed je voor je kind gaat kopen kan moeilijk zijn. Kies je voor een stapelbed of een kinderbed? Beide hebben hun voor- en nadelen, afhankelijk van je specifieke behoeften. Deze blogpost bespreekt de voor- en nadelen van elke optie om je te helpen de beste beslissing voor je gezin te nemen!

Stapelbedden en kinderbedden zijn populaire opties, maar ze hebben verschillende voor- en nadelen. In dit artikel worden de voor- en nadelen van beide bedtypen besproken, zodat je kan beslissen welk bed het beste bij jou past. Wordt het een stapelbed of toch een kinderbed!

  • Zijn stapelbedden beter dan kinder bedden?

Dat hangt af van uw behoeften en voorkeuren. Stapelbedden zijn geweldig voor kleine kamers en logeerpartijtjes, maar ze zijn misschien niet de beste optie als je kinderen van verschillende leeftijden hebt. Een kinderbed met lade zal hierbij de beste optie zijn als je extra opbergruimte nodig hebt of als je geld wilt besparen. Uiteindelijk is het beste bed voor je kind het bed dat comfortabel en veilig is.

  •  Wat is het verschil tussen hoogslapers en stapelbedden?

Loftbedden zijn vergelijkbaar met stapelbedden omdat het verhoogde bedden zijn. Bij loftbedden ontbreekt echter het onderste bed. In plaats van een matras is er in standaard hoogslapers plaats voor een bureau, een bank of speelgoed. Zolderbedden zijn goed geschikt voor kleine kamers om meer vloeroppervlak vrij te maken in de kamer van uw kind. Stapelbedden zijn beter voor mensen die twee bedden nodig hebben en de vrijheid hebben om ze onder te brengen. Loftbedden kunnen duurder zijn dan stapelbedden omdat ze meer functies bieden.

  •  Wat zijn de beste kinderbedden?

Er is niet één antwoord op de vraag wat het beste kinderbed is, want dat is puur afhankelijk van jou en je kind. Om je kind veilig te laten slapen, heeft een kinderbed meestal verhoogde zijkanten die helpen voorkomen dat uw kind ’s nachts uit bed rolt. Wat betreft de soorten kinderbedden die verkrijgbaar zijn, is er een breed scala aan leuke kinderbedjes met heldere en kleurrijke ontwerpen. Dit maakt bedtijd comfortabel voor hen en spannend omdat ze naast hun favoriete personages mogen slapen! Zorg ervoor dat je een kinderbed matras kiest dat speciaal ontworpen is om in deze unieke bedden te passen. 

  • Op welke leeftijd gaan kinderen in een bed?

Hoewel het verleidelijk kan zijn om uw kleintje meteen van een kinderbed naar een groot kinderbed te verhuizen, is het essentieel om rekening te houden met zijn leeftijd, want elke leeftijdsgroep zou idealiter een ander bed moeten gebruiken. Omdat er veel verschillende soorten kinderbedden zijn, hebben we deze handige lijst samengesteld om je te helpen een beter idee te krijgen van welke bedmaat het beste is voor jouw kind. Voor kinderen jonger dan 2 jaar raden wij aan een kinderbed te blijven gebruiken, dat dankzij de hoge zijkanten veiligheid biedt tijdens het slapen.

 staplbed