Hillaktief
Image default
Woningen

Waarom je een gietvloer niet zelf moet plaatsen

Ten eerste waarom zou je zelf een vloer leggen als iemand anders het voor je kan doen? Tuurlijk kost het geld, maar niet bij alle bedrijven is dat het geval, plus de mensen zijn meer ervaren dan dat je zelf bent en je kan cruciale fouten maken. Wees verstandig en laat de echte vloerenleggers het werk voor je doen, want ze zijn er niet voor niets gespecialiseerd in.

Gietvloer zelf leggen

Een gietvloer kun je gemakkelijk zelf leggen. Of je nou een echte klusser bent of een minder ervaren persoon bent die af en toe iets met zijn handen doet: met een handleiding die je stap voor stap de weg leidt lukt het veel beter om een gietvloer te leggen. Daar bovenop staan er specialisten voor je klaar wanneer je vragen of problemen hebt. Naast dat is het ook een leuke uitdaging om zelf een vloer aan te leggen, dat scheelt ook weer in de kosten (dat geeft Epoxywinkel aan).

Gietvloer over tegels heen leggen

Een tegelvloer in woningen zijn tot de dag van vandaag nog steeds een veel voorkomend type vloer. Het kan zijn dat je een bestaande woning hebt gekocht waar een tegelvloer vloer in ligt of dat er een tegelvloer in je huidige woning ligt waar je aan gehecht bent geraakt. Hierdoor kan jij je afvragen “Kan je een gietvloer over tegels heen leggen?”

Wanneer je uitgekeken bent op de tegelvloer die in je woning ligt, kan je ervoor kiezen om dit eruit te halen, maar dit kost alleen maar meer tijd en geld. Zeker wanneer er vloerverwarming onder de tegels liggen kan dit een zware klus worden. Je wilt namelijk niet dat de vloerverwarming beschadigd raakt, dan wordt het pas echt een dure grap. Het verwijderen van tegels zonder de vloerverwarming te beschadigen kan best lastig zijn. Je kunt ervoor kiezen om de tegels er niet uit te slopen, maar een nieuwe vloer over de tegels heen te leggen. Een gietvloer is hier echt ideaal voor!

Waarom moet je een gietvloer laten leggen?

Het leggen van een gietvloer is niet zo heel makkelijk als sommige mensen denken. Een gietvloer zelf leggen is dan ook af te raden. De ondervloer moet namelijk stabiel en egaal zijn. De meeste bestaande vloeren worden daarom eerst van te voren bewerkt, zodat een vlak en glad oppervlak ontstaat. Daarna komt er een primer op en moet de ondervloer worden geschuurd. Als de ondervloer klaar is, kan de gietvloer op de ondervloer gegoten worden. Na het gieten moet de vloer 2 tot 3 dagen goed drogen en wordt daarna afgewerkt met een lak of coating. Lak of coating is zeer belangrijk voor een vloer, want het beschermt de vloer tegen krassen en beschadigingen.