Hillaktief
Image default
Aanbiedingen

Picanha het lekkerste stukje vlees

Een echte vleesliefhebber eet zo nu en dan eens een goed stukje Picanha. Hoewel dit stukje vlees nog niet heel populair is in Nederland, is het ’t meest populaire vlees in Brazilië. Hoog tijd dat we hier ook eens goed kennis mee maken in Nederland!

Wat is de Picanha?

De Picanha is een stuk rundvlees wat van de rug van het rund komt. Het wordt ook wel het staartstuk genoemd. Je kunt het stuk vlees namelijk vinden op de achterkant van de rug, vlak bij de staart. Doordat er niet veel beweging is in dit onderdeel van het lichaam van het rund, is dit stukje vlees heerlijk mals.

Hoe kun je het bereiden?

Je kunt de Picanha een beetje vergelijken met een biefstukje en je kunt het dus ook op een vergelijkbare manier bereiden. De Picanha kan lekker bereid worden in de oven en in de pan, maar het lekkerste is toch wel op de barbecue. Dat geeft het net wat extra smaak.

Toevoegingen

Wanneer je de Picanha gaat bereiden, hoef je eigenlijk niet zoveel toe te voegen. Je kunt ervoor kiezen om wat kruiden toe te voegen, maar dit hoeft niet. De Picanha heeft namelijk van zichzelf al een hele lekkere en volle smaak. Het kan wel een goed idee zijn om wat zout toe te voegen. Op die manier wordt het vocht van het vlees beter vastgehouden wanneer je de Picanha gaat bereiden.

Lekker bij Picanha

Je hoeft bij de Picanha niet allemaal moeilijke gerechten te serveren. Het is lekker om het een beetje simpel te houden. Op die manier komt de smaak van de Picanha extra goed tot zijn recht. Je kunt het bijvoorbeeld prima serveren met een tomatensalade en rijst.

Waarom zo populair?

De Picanha is het meest populaire stukje vlees in Brazilië. Dit komt omdat het een betaalbaar stukje vlees van het rund is en omdat het zo heerlijk mals is. Er zit een klein vetlaagje boven op de Picanha. Dit zorgt voor een extra mals en smaakvol stukje vlees. Koop dus alleen de Picanha wanneer dit stukje vet er ook bovenop zit. Zonder dit vetlaagje gaat veel smaak verloren.

Tot slot

Als je een echte rundliefhebber bent, dan is het een goed idee om zo nu en dan eens Picanha te eten. Dit is volgens de Brazilianen namelijk het lekkerste stukje vlees van het rund. Bij LeJean kun je dit heerlijke stukje vlees aanschaffen zodat het ook bij jou binnenkort op de barbecue ligt.  

Gerelateerde artikelen

Occasions in de omgeving van Nijkerk aanschaffen bij een erkend autobedrijf

Kies voor jezelf de beste stofzuiger!

Deurklink: alle opties op een rijtje