Hillaktief
Image default
Dienstverlening

Scheidingmediation inschakelen

Als jij in een scheiding zit, dan ligt je leven op zijn kop. Je hebt beide namelijk wat opgebouwd en je ziet alles voor je neus afbrokkelen. Een scheiding is dan ook een emotioneel proces alwaar veel liefdesverdriet en dergelijke mee gepaard gaat. Dat moet je uiteraard zelf verwerken, maar een punt is dat er doorgaans ook nog veel administratieve rompslomp bij komt kijken. Iets waar je ongetwijfeld geen zin in hebt om met je partner te bespreken, want helaas gaan de meeste mensen niet op een leuke manier uit elkaar. Gelukkig kun jij in die gevallen ook scheidingmediation inschakelen. Maar wat zijn daar dan de voordelen van? In dit artikel gaan wij daar dieper op in.

 

Een objectief perspectief

Als je gaat scheiden, dan verwijt jij je partner doorgaans ook allemaal dingen. Andersom zijn er ook weer zaken die je partner jou verwijt. Uiteraard vinden jullie beide dat jullie gelijk hebben, maar het punt is echter dat je daar niets mee opschiet. Er moeten namelijk zaken geregeld worden en het voordeel van mediation is dat je dan kunt profiteren van een objectief perspectief. Er wordt dan namelijk met een gezonde blik naar de situatie gekeken. Dat is natuurlijk fijn voor beide partijen, want het biedt ook een soort van luisterend oor.

 

Snellere verwerking

Een ander punt is dat alles dan ook veel sneller verwerkt kan worden. Er zijn namelijk legio aan voorbeelden van mensen die eigenlijk moeten scheiden, maar dit alsnog niet gedaan hebben. Dit kan komen omdat er nog geen overeenkomst is gesloten. Voor de verwerking is het echter aan te raden om zo snel mogelijk te gaan scheiden, want ook emotioneel is dat beter voor je. Je bent dan namelijk minder bezig met alle vervelende problemen en zo kun jij je weer op de toekomst richten.