Hillaktief
Image default
Bedrijven

Wat is IPTV en wat kan ik ermee?

Digitale televisie is iets uit het vorige decennium. Tegenwoordig gebruikt iedereen namelijk Netflix, Videoland , Disney plus en sinds kort zelfs Amazon Prime voor het kijken van hun favoriete films of series. Het gebruik van deze streamingdiensten is sinds 2015 enorm toegenomen en tegenwoordig zelfs zo populair dat steeds minder mensen gebruik maken van digitale televisie. In deze blog gaan we hier iets meer over vertellen en gaan we aangeven dat IPTV “The next big thing “wordt.

Daling aantal huishoudens met digitale televisie

televisieproviders zoals Ziggo en KPN beginnen steeds meer de impact te merken van streamingsdiensten op hun digitale televisie services. Zo zien zij steeds meer mensen hun abonnement opzeggen voor digittale televisie en in plaats daarvan overstappen naar Netflix of Amazon Prime. Eigenlijk is dit ook niet zo heel gek, want al jaren is de kwaliteit van televisie achteruit aan het gaan en geven mensen steeds minder om de standaard programma’s. Hierdoor verliezen dus steeds meer providers abonnee’s en dus ook inkomsten.

Hoe zit het met je favoriete serie?

Meestal zijn de enige redenen waarom mensen digitale televisie houden dat zij een of twee programma’s graag willen bekijken. Tegenwoordig zijn vooral EX on the beach en De rijdende rechter, populaire programma’s op de Nederlandse televisie. Echter, zijn deze programma’s gemakkelijk terug te kijken via websites als KIJK.nl en Uitzendinggemist. Daardoor hebben ook deze programma’s steeds minder toegevoegde waarde en wordt hiervoor dus geen digitale televisieabonnement behouden.

IPTV box de toekomst?

IPTV is iets wat al een lange tijd bestaat , maar sinds enkele jaren pas populair is geworden in Nederland. Het concept van een IPTV box is heel simpel. Je kijkt namelijk televisie via het internet en doet dit voor een vaste abonnement prijs. Doordat je betaalt voor deze service is het gebruik niet illegaal en is het dus niet te vergelijken met een android tv box die films en series kostenloos naar je toe streamt. Wat het voordeel is van een IPTV box is dat je toegang hebt tot vrijwel alle bekende programma’s. Wil jij bijvoorbeeld “The jimmy fallon show ” kijken in Nederland? Dan is dat met IPTV geen probleem!

IPTV kopen waar doe je dat?

Doordat IPTV nog vrij nieuw is, zijn er nog niet veel aanbieders van deze dienst. IPTV kopen kun je daarom het beste doen via een betrouwbare website die je op Google hebt gevonden. Let er wel op dat deze website beschikt over een thuiswinkel certificaat en veilig is. Hiermee voorkom je namelijk dat gegevens gestolen kunnen worden.

IPTV BOX