Hillaktief
Image default
Tuin en buitenleven

Wat is de meerwaarde van een tuinkantoor?

Een tuinkantoor van My Home Office is een erg populaire werkplaats tegenwoordig, en dat heeft verschillende redenen. Wat is een tuin kantoor nu precies en waarom zou je in zo’n kantoor moeten werken? Hieronder lees je er alles over, zodat je weet wat je kunt verwachten!

Wat is een tuinkantoor?

Een tuin kantoor is eigenlijk precies wat de naam zelf zegt: een kantoor dat zich in de tuin bevindt en dus niet verbonden is met de woning zelf. Tuinkantoren komen in ongelofelijk veel verschillende types, formaten en stijlen, maar allemaal bieden ze dezelfde voordelen. Lees snel verder voor meer informatie!

De belangrijkste voordelen van een tuin kantoor

Een tuinkantoor van bij My Home Office biedt heel wat voordelen, die verder gaan dan de meeste mensen denken. Hieronder een overzicht: 

1. Werk en vrije tijd gescheiden houden

Ten eerste helpt een tuin kantoor je bij het gescheiden houden van je werk en je vrije tijd, wat erg belangrijk is als je thuis werkt. Het risico dat beide gaan overlappen, waardoor zowel je tijdindeling als je aandacht verwaterd raken, is immers erg groot als je in een gewoon kantoor werkt. Door de letterlijke fysieke afstand tussen je woning of bedrijf en je thuiskantoor, is het een stuk gemakkelijker om wonen en werken gescheiden te houden in je hoofd. Dat verbetert niet alleen je productiviteit als je dan aan het werk bent. Het zorgt ook voor veel meer mentale rust en ontspanning als je niet werkt! 

2. Extra beschikbare ruimte in huis

Nog een belangrijk voordeel van een tuinkantoor van bij My Home Office: je hebt meer beschikbare ruimte in huis! Bij het indelen van een woning op basis van de aanwezigheid van een kantoor gaat er vaak heel wat ruimte verloren. Je kan je kantoor immers moeilijk voor andere doeleinden gebruiken, en dat is nog meer zo als je een gezin hebt met kinderen. Door te kiezen voor een tuinkantoor komt er een ruimte in je woning vrij, en dat geeft je heel wat meer vrijheid en flexibiliteit bij het regelen van je dagelijkse leven, de infrastructuur van je woning en het opbergen van spullen. 

3. Verschillende stijlen en mogelijkheden

Ten slotte bestaan er oneindig veel mogelijkheden op het vlak van design, stijl en inrichting als je een tuinkantoor laat bouwen of er een gebruikt. Je kan kiezen voor een eenvoudige, traditionele inrichting met houten meubilair, maar er zijn ook moderne opties met veel natuurlijk zonlicht door grote ramen en een gezellige uitstraling dankzij veel groen. 

Kortom, bij een speciaalzaak of gespecialiseerd bedrijf vind je alles wat je nodig hebt om je tuin kantoor tot in de kleinste puntjes te personaliseren. Het resultaat? Je werkt efficiënter en sneller, en geniet daarbij van een werkplek die écht bij je past!

 

Gerelateerde artikelen

Goede hovenier in Bennekom gezocht?

Een tuinkantoor op maat in de omgeving van Arnhem

Hoveniers vergelijken? Ontvang vrijblijvend en gratis offertes