Hillaktief
Image default
Toerisme

Wat te zien in Antwerpen

antwerpen top 10 bezienswaardigheden

Antwerpen heeft met recht de status van beroemdste en interessantste stad van België verdiend. De beste diamantslijpers staan ​​over de hele wereld bekend om hun professionaliteit, ze naaien hier de beste designerkleding en de smaak van Belgische chocolade zal niemand onverschillig laten. De bekendheid van de stad is echter niet alleen beperkt tot deze feiten. Antwerpen, waarvan de oriëntatiepunten verwijzen naar de eeuwenoude, dramatische en fascinerende geschiedenis van België, trekt miljoenen toeristen. Er zijn zoveel unieke plekken en bouwwerken dat het onmogelijk is ze allemaal op één dag te zien. Het artikel beschrijft de bezienswaardigheden die je op één dag kunt en zelfs moet zien, en presenteert ook interessante, belangrijke plaatsen in België waar je kunt komen, als de tijd het toelaat.

Museum Plantin-Moretus

Een andere attractie van Antwerpen in België, die is opgenomen in de lijst met plaatsen die in één dag te zien zijn. Het museum is opgedragen aan de lokale uitgevers Christopher Plantin en Jan Moretus, die in de 16e eeuw een drukpers hebben opgericht. Het museum is opgenomen in de lijst van UNESCO-werelderfgoederen.

De museumcollectie bestaat uit:

  • antieke typografische voorwerpen;
  • oude boeken, manuscripten;
  • wandtapijten uit de 16e en 17e eeuw;

Museum Plantin-Moretus, drukpersen

De trots van het museum zijn twee oude typemachines. Een van de gebouwen van het museum is de huiskamer waar de familie Plantijn woonde. Hier zijn unieke houten meubels en een collectie globes bewaard gebleven.

Plantijn kwam vanuit Frankrijk naar Antwerpen met maar één verlangen: rijk worden. Hij opende een drukkerij waar hij verschillende publicaties drukte. In de loop van de tijd verzamelden zich beroemde creatieve persoonlijkheden. Na het overlijden van Plantijn werd de drukkerij gerund door zijn schoonzoon Jan Moretus.

Straat Cogels – Osylei

Bent u op zoek naar een antwoord op de vraag wat u in 1 dag in Antwerpen kunt zien? Loop gewoon langs de straat Cogels – Osylei. Dit is de centrale straat gelegen in de wijk Zurenborg. De lokale bevolking raadt ten zeerste aan om de tijd te nemen en door dit deel van de stad te wandelen. Het is beter om een ​​dag te kiezen met mooi, zonnig weer. Hier voel je de echte sfeer en sfeer van Antwerpen. Op kaarten van Antwerpen met attracties wordt het gebied aangeduid als toeristisch gebied. Dit is echter een woonwijk van de stad – rustig, kalm, er zijn bijna geen passanten. Je krijgt het gevoel dat dit een kleine stad in een grote stad is.

Advies! Neem zeker je camera mee, bij Cogels – Osylei maak je zeker een foto van het echte Antwerpen en het echte België. De huizen in het gebied zijn ingericht in een grote verscheidenheid aan stijlen – van de middeleeuwen tot de art nouveau. Dit zorgt voor een fantastische sfeer en de wens om hier direct te vestigen. De beroemde Gouden Driehoek van Antwerpen, gevormd door Cogels Osylei, Waterloostraat en Transvaalstraat, bevindt zich net achter het treinstation van Berchem.

Middelheimpark

Als je liever ontspant in de natuur en niet weet wat je te zien krijgt in Antwerpen, ga dan naar het park, dat op enkele kilometers van het historische centrum ligt. Lokale autoriteiten maakten van het monument een beeldenpark. De eerste vermelding van het park als privébezit dateert uit het midden van de 14e eeuw. Aan het begin van de vorige eeuw werd het gekocht door lokale autoriteiten en opengesteld voor lokale bewoners en toeristen. Het park is een enorm territorium, ingericht in Engelse stijl – gazons, steegjes, bosjes.

Beelden in het Middelheimpark

Tijdens de oorlogsjaren bleef er praktisch niets over van de attractie, maar tegen 1950 werd het park gerestaureerd en werd de eerste tentoonstelling van sculpturen op zijn grondgebied gehouden. Sindsdien is de attractie officieel een openluchtmuseum van Antwerpen. De burgemeester zocht persoonlijk naar sculpturen.

Tegenwoordig wordt de collectie van het park vertegenwoordigd door sculpturen met een realistische vorm, abstracte figuren, het totale aantal exposities is ongeveer 480.

Brouwerij Hands of De Koninck

De lijst met must-see plekken in Antwerpen omvat de legendarische Handbrouwerij, opgericht in 1827. De familie De Koenick verwierf een herberg en veranderde na verloop van tijd in een welvarende brouwerij. Er is informatie in historische documenten dat er naast het etablissement een steen lag waarop een palm was afgebeeld, die de stadsmensen eraan herinnerde dat ze belasting moesten betalen. Daarom heette de instelling jarenlang de Handbrouwerij, maar staat ze nu wereldwijd bekend als Brouwerij De Koninck.

Na het einde van de Eerste Wereldoorlog begon de productie zich actief te ontwikkelen. Aan het einde van de vorige eeuw presenteerden de eigenaren een vernieuwd merk – een moderne brouwerij uitgerust met unieke apparatuur. Bier wordt in kleine batches gebrouwen, zodat bezoekers altijd een fris drankje proeven.

Interessant! 80% van de Antwerpse vestigingen koopt De Koninck-bier.

Heiligdom van St. Paul

De attractie bevindt zich aan de rand van Antwerpen, op de Dierenmarkt, die als de drukste wordt beschouwd. De tempel wordt de parel van de barok genoemd, bewaard in een gotische kist. Het werd meer dan een halve eeuw gebouwd op de plek waar eerder het Dominicanenklooster stond. Binnen is er een verzameling schilderijen gewijd aan het leven en de dood van Christus. De trots van de collectie zijn de schilderijen “De geseling” van de plaatselijke beroemde schilder Rubens en “Madonna van de rozenkrans” van Caravaggio. De versiering van de tempel is het altaar, aangevuld met de 15 Rosenkrats-mysteries, die werden uitgevoerd door leerlingen van de Rubensschool. Een ander opmerkelijk detail van de tempel is het orgel, gebouwd in de 17e eeuw. Naast de kerk bevindt zich een tuin en aan de gevel is een sculptuur van Golgotha ​​geïnstalleerd, die 63 afzonderlijke beelden verenigt.

Nuttige informatie: woon zeker een concert bij en luister naar hoe een oeroud muziekinstrument klinkt in een ruimte met de beste akoestiek.

De chocoladeworkshop van Dominic Persona

Deze plek is opgedragen aan iedereen die zich zijn leven zonder chocolade niet kan voorstellen. De oprichter van de werkplaats, Dominik Person, combineerde het creëren van zoetheid met kunst. Het resultaat is “The Chocolate Line”, een chocoladeatelier in de Royal Residence aan de Meirstraat. The Chocolate Line is een fantastische plek waar meesterwerken van chocolade worden bereid voor bezoekers in de keuken van Napoleon. Hier is een verbazingwekkende verzameling chocoladefondant, chocoladepillen en chocoladesculpturen. Er is nooit teveel zoetheid. Liefhebbers van klassiekers kunnen chocolade proberen met noten, marsepeinen en echte fijnproevers zullen genieten van de zoetheid met olijven of wasabisaus.

Het is interessant! De chocolade van Dominic Persona wordt geleverd aan de koninklijke familie in België.

https://www.dergatsjev.be/2020/08/antwerpen-toerisme-activiteiten-meir.html