Hillaktief
Image default
Aanbiedingen

4 manieren om stress in je leven te beheersen

Je gestrest voelen lijkt tegenwoordig heel normaal, maar dat is het allesbehalve. Een gezonde hoeveelheid stress geeft je de drive om hard te werken en heeft behoorlijk wat voordelen, maar te veel stress kan je leven overnemen en erg nadelige gevolgen hebben voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Je hoeft stress je leven niet te laten beheersen. Leer in plaats daarvan hoe je op het juiste tempo kunt ontspannen en ontstressen, zodat je in de toekomst niet overloopt van emoties en angst. Hier zijn 3 manieren waarop je na een gespannen dag even helemaal kunt ontspannen om je daarna weer rustig en verfrist te voelen:

 

Begin met bewegen

Lichaamsbeweging is om vele redenen geweldig. Op een basisniveau is het een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl waarvan bewezen is dat het het risico op bepaalde ziekten en aandoeningen verlaagt. Maar buiten dat, kan het je ook helpen jouw lichaam te ontspannen en tot rust te laten komen. Dit komt omdat lichaamsbeweging jouw lichaam op vele manieren helpt ontwikkelen, waaronder het aanmaken van nieuwe natuurlijke chemicaliën in de hersenen, neurotransmitters genaamd, die ontspanning bevorderen.

 

Ontwikkel een routine voor jouw dag

Routine is de sleutel om in een ontspannen gemoedstoestand te komen en te blijven. Je wilt niet elke dag jezelf naar de sportschool hoeven slepen uit pure wilskracht.  Probeer in plaats daarvan ten minste een paar keer per week te sporten op vaste momenten. Zo wordt het een standaard onderdeel van je week, kost het veel minder inspanning om je ertoe te zetten en kun je naderhand genieten van dat ontspannende en verfrissende gevoel. Hoe meer dingen je op een vast moment doet en dus op routinematige wijze inplant in je leven, hoe minder ‘kopzorgen’ je hebt. Alle handelingen in je routine worden op den duur automatisch gedrag zodat je brein weer rust en ruimte heeft voor andere dingen. 

 

Mediteer dagelijks om de geest tot rust te brengen

Een manier om je geest tot rust te brengen is door te mediteren. Meditatie is de praktijk van het concentreren van de geest gedurende een bepaalde tijd om de gedachten tot rust te brengen. Hoewel je veel verschillende soorten meditatie kunt doen, zijn er een paar die bewezen hebben het meest effectief te zijn om stress te verminderen. Een populaire is bijvoorbeeld de stressreductie-ademhaling. Je hoeft alleen maar een paar minuten normaal te ademen en je te concentreren op het stijgen en dalen van je borstkas. En hoewel je tijdens het mediteren ook andere soorten ademhaling kunt proberen, is deze het meest bekend voor het verlagen van stress.

 

Vind je favoriete gelukkige plek

Een andere manier om de geest tot rust te brengen is door je happy place te gebruiken. Je gelukkige plek is waar je naartoe gaat als je het gevoel hebt dat je moet ontspannen en je gedachten moet centreren. Voor sommige mensen is dat op de bank zitten met een koptelefoon op en wat muziek bij een glas wijn. Voor anderen kan het op het strand of aan het water zijn. Maar je zou ook een daghotel kunnen kiezen als ‘happy place’. Bij Getadayroom vind je alle hotels die dagkamers aanbieden in één gemakkelijk overzicht. Je kunt je happy place gebruiken als een manier om te ontspannen en te ontstressen wanneer je maar wilt.

 

https://www.getadayroom.com/nl/