Hillaktief
Image default
Dienstverlening

Glazen vloerluiken: alles over de meerwaarde van deze luiken

Sluit de kelder met een effectieve manier af

Het fenomeen glazen vloerluik duikt in een toenemend aantal Nederlandse woningen op, als oplossing voor een effectieve kelder aansluiting en -toegang. Een glazen vloerluik ziet er eigentijds en strak uit en heeft diverse interessante kenmerken die dit type luik onderscheiden van de vroegere ondoorzichtige houten of stalen kelderluiken. Maar wat is er nu zo uniek aan een glazen vloerluik?

Een prachtige doorkijk naar de kelder

Glazen vloerluiken zorgen ervoor dat je vanuit de hal of een andere ruimte direct de kelder in kunt kijken. Het resultaat? Een kamer die een groter geheel vormt doordat er visuele eenheid gecreëerd wordt met de benedenruimte. Zeker als u een fraaie wijnkelder heeft, zorgt een vloerluik van glas voor een prachtige inkijk in de kelder.

Gemakkelijke bediening

Een enorm voordeel van luiken met glasplaten, is de eenvoudige elektrische bediening. Het vloerluik kan via een smart home systeem op afstand geopend en dicht gedaan worden. Lekker natuurlijk, want u hoeft het zware kelderluik niet meer handmatig te openen of te sluiten. Zeker bij luiken die moeilijk bereikbaar zijn, is dit een ideale oplossing. Eén druk op de knop volstaat om uw glazen vloerluik open of dicht te doen.

Beloopbaar, krasbestendig en sterk

Luiken in de vloer met glasplaten zijn gemaakt van supersterk glas. Ze zijn honderd procent veilig en beloopbaar. Het glas is krasbestendig, dus over de glasplaat heen lopen is geen enkel probleem. De plaat blijft mooi en goed doorzichtig. Verder wordt dit type vloerluik dusdanig precies op maat gemaakt, dat deze perfect afsluit en geen tocht doorlaat. Vloerluiken van glas zijn dan ook een energievriendelijke keuze!