Hillaktief
Image default
Entertainment

Hoe werken APV/MOD’s en traditionele e-sigaretten

Een elektronische sigaret is een sigaret die werkt op lithium batterijen en dampen uitstoot die daarna geïnhaleerd kunnen worden. De batterij is vastgemaakt aan verwarmingselement dat ook wel een verstuiver genoemd wordt en een cartridge waar de nicotine en de vloeistof in zit. In de meeste e-sigaretten zijn de verstuiver en de cartridge gecombineerd naar een apparaat genaamd een cartomizer. De batterij laadt dan de verstuiver op, zodat de vloeistof en de inhoud van de vloeistof vrijkomen en leidt tot de rookwolken.

 

Variaties

Er zijn heel veel verschillende modellen elektronische sigaretten op de markt verkrijgbaar, maar deze zijn onder te verdelen in drie hoofdtypen: Mini’s, Vape-pennen en Advanced Personal Vaporizers (APV’s). Een van de meest gebruikte e-sigaretten is een handheld apparaat in penstijl ook wel bekend als de vape-pen en, deze gebruikt een knop om het verwarmingselement te activeren.  Mini’s zijn compacte lichtgewicht e-sigaretten die te koop zijn als wegwerp- en oplaadbare modellen.

APV’s zijn de nieuwste generatie e-sigaretten die zijn ontworpen voor maximale dampproductie in combinatie met een lange levensduur van de batterij en andere functies om de beste rookervaring te bieden.

 

 

Smaken

 Elektronische sigaretten gebruiken voorgevulde cartridges, waardoor ze niet geschikt zijn voor een breed scala aan e-juice smaken. Daarnaast is het manipuleren van het apparaat om meer smaken toe te voegen is erg lastig. De elektronische sigaretten gebruiken meestal menthol, tabak en mint om een echte rookervaring te imiteren. De geavanceerde verdampers (APV’s) zijn de nieuwste toevoeging aan de klassieke e-sigaretten die je een breed assortiment aan maken bieden waaronder: Tabak, menthol, fruit, toetsjes , drankjes etc. De APV’s kunnen e-sappen mixen en matchen om gepersonaliseerde op maat gemaakte e-sigaretten te baseren op smaak. In tegenstelling tot e-sigaretten hebben verdampers geen cartridges nodig, waardoor de effecten van roken worden beperkt.

 

Batterij

 Het batterijgedeelte van een elektronische sigaret heeft vaak een LED aan de punt van de elektronische sigaret die in verschillende maten wordt geleverd. Hoe groter de batterij hoe langer de levensduur van de elektronische sigaret voor je hem moet opladen. Echter, is niet elke elektronische sigaret oplaadbaar, en zijn sommige van deze elektronische sigaretten gemaakt voor eenmalig gebruik en dus niet meer te hergebruiken. In APV’s of MOD’s worden oplaadbare batterijen gebruikt die je kunt verwijderen om deze op te laden of te vervangen door een batterij die is opgeladen. Een MOD is dus een grote e-sigaret met een verwijderbare batterij. Een traditionele e-sigaret is dus een kleinere variant met een niet verwijderbare batterij.

 

 

https://wizzits.com/e-liquid/