Hillaktief
Image default
Energie

Kies voor groene stroom en een beter milieu

Het zal je niet ontgaan zijn dat de aarde en het milieu het zwaar hebben. Vele uitstootgassen, plastic afval en het kappen van bomen zorgen voor een onbalans op de wereld. Dat moet stoppen. Hoe kan jij bijdragen aan een beter milieu? Dit doe je door groen stroom te gebruiken. Groen stroom wordt op een milieuvriendelijke manier opgewekt, met behulp van hernieuwbare bronnen. Je hebt dus 100% pure energie. In tegenstelling tot grijze energie is dit duurzaam en vormt dit geen belasting voor het milieu. Ook worden er geen fossiele brandstoffen gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de fossiele brandstofreserves minder snel opraken en komt er geen schadelijke CO2 in het milieu.

Hoe kies ik de juiste energieleverancier?

Ben jij er aan uit en wil jij je steentje bijdragen aan een beter milieu? Dan is het zaak om uit te vinden welke energieleverancier het beste bij je past. Dit doe je dan ook op de website van Welke Energieleverancier. Hier vergelijk je eenvoudig en snel welke energieleveranciers het groenst zijn en welke prijs deze hanteren. Daarnaast zie je ook direct waar de groene stroom vandaan komt. Op die manier kies je makkelijk de leverancier die het best aansluit op jouw wensen en verwachtingen. Voor je het weet, draag jij bij aan een beter milieu! Heb je al een leverancier gekozen?

Maak gebruik van de overstapservice

Er is vaak maar één energieleverancier het groenst voor jou en jouw leefsituatie. Heb je een energieleverancier gevonden die aan jouw wensen voldoet? Dan is het tijd om over te stappen. Dit gaat vrij eenvoudig. Je toekomstige leverancier regelt de overstap geheel gratis voor je. Geef de einddatum van je contract door aan je nieuwe leverancier. Deze zegt je huidige energiecontract op met ingang van de door jou vastgestelde datum. De overstaptijd verschilt per aanbieder, houd hier rekening mee. Maar maak je geen zorgen, je zal nooit zonder stroom of gas komen te zitten. Ook dubbele lasten worden voorkomen door de overstapservice. Wanneer stap jij over naar een groene energieleverancier?

Gerelateerde artikelen

Wat is precies het nut van biogas?

Waarom zou u een professionele elektricien inhuren?