Hillaktief
Image default
Gezondheid

Meer vertrouwen in jezelf met de assertiviteitstraining

Voor meer vertrouwen in jezelf is het misschien wel een goed idee om een werkende assertiviteitstraining te volgen. Met deze training zorg je ervoor dat het vertrouwen in jezelf een boost krijgt en je vele meer aankunt dan je eigen dacht. Het helpt je met het maken van keuzes in je leven en uiteindelijk merk je dat je hier veel mee bereikt. Bij de assertiviteitstraining wordt er veel aandacht besteedt aan de persoon zelf. Het gaat echt om het individu wanneer je van plan bent deze assertiviteitstraining te gaan volgen. Jij al persoon moet meer vertrouwen krijgen in hetgeen dat jij daadwerkelijk kunt en dat is precies waar de nadruk op gelegd gaat worden bij deze trainingsvorm.

 

Persoonlijke vaardigheden

De assertiviteitstraining wordt vanuit een ruime ervaring gegeven. De kern van het probleem dat ervoor zorgt dat je juist geen vertrouwen hebt in je eigen kunnen wordt onderzocht en zal daarna worden aangepakt tijdens de training. Het zorgen dat jouw persoonlijke vaardigheden weer beter worden en je kwaliteiten weer worden versterkt heeft niet alleen invloed op jou, maar ook op de mensen om je heen. Denk aan je eigen huishouden en familie en vrienden, maar ook aan je werk waar je dan waarschijnlijk een stuk gemotiveerder voor bent. Deze positieve ontwikkeling maak je door wanneer je deelneemt aan de assertiviteitstraining.

 

Verbeter jezelf

Bij deze training worden ook mensen geholpen die liever niet de discussie aangaan en van een afstandje naar een situatie kijken. Je durft misschien ok wel geen ‘nee’ te zeggen en doet daarom maar alles wat je misschien wel helemaal niet wil of geen tijd voor hebt om een ander maar geen nee te hoeven verkopen. Het presenteren voor een grote groep behoort ook niet tot jouw hobby’s, maar door middel van de assertiviteitstraining kan je hier een stuk zelfverzekerder mee omgaan.