Hillaktief
Image default
Auto’s en Motoren

Seat Leon tweedehands kopen is het combineren van functionaliteit en sportiviteit

Of het kopen van een Seat Leon tweedehands een goed idee is? Ja, dat is het, want ook een gebruikte Seat Leon blijkt in de praktijk een zeer gewilde vijfdeurs hatchback. Dat heeft ermee te maken dat de Leon gewoon een technisch uitstekende auto is gebleken en bovendien een zeer sportieve uitstraling heeft. Juist die combinatie maakt de Seat Leon een populaire auto op de occasionmarkt, zo lazen we op Autodromen, een buitengewoon inspirerende auto blog met niet alleen actueel autonieuw maar met ook leuke wetenswaardigheden over aan auto’s gerelateerde producten en diensten.

 

Derde generatie

Ondertussen is de sportieve Seat Leon alweer toe aan de derde generatie. Nadat eerder al de bumper aan de voor- en achterkant gewijzigd werd, kreeg ook de verlichting bij de lancering van de derde generatie Seat Leon een update. De Leon beschikt nu over full-LED koplampen, terwijl daarnaast ook de mistlampen en de richtingaanwijzers van LED zijn voorzien. Ook het infotainmentsysteem kreeg een boost; de bediening verloopt nu vooral via het scherm. Daarnaast zijn aan de derde generatie Seat Leon diverse veiligheidssystemen toegevoegd in de vorm van onder meer adaptive cruise control met een noodremfunctie en verkeersbordherkenning. Daarmee is de Seat Leon veiliger als ooit tevoren.

Meest gestolen auto

Voor de sportieve rijder was het feit dat de motoren ook een update kregen het grootste en leukste nieuws. Zo is er nu een Seat Leon 1.6 TDI beschikbaar met 115 PK onder de motorkap. De derde generatie Seat Leon is in de SC, hatchback en ST uitvoering op benzine beschikbaar, terwijl de Leon hatchback en ST ook op aardgas beschikbaar zijn. De SC, hatchback en ST zijn eveneens in dieseluitvoering beschikbaar. Dat de Leon populair is, zeker ook als occasion, blijkt wel uit het feit dat de Seat Leon lange tijd de meest gestolen auto in ons land was.

Gerelateerde artikelen

Langer plezier van uw aanhangwagen met de juiste onderdelen

Mercedes Sprinter als zakelijke leaseoptie

Leren rijden