Hillaktief
Image default
Auto’s en Motoren

Waarom uw nieuwe auto ook een dashcam nodig heeft

Heeft u net een nieuwe auto gekocht? Dan wilt u natuurlijk deze goed beveiligen. Een alarm op de auto is één stap, maar een dashcam is net zo cruciaal. Wilt u weten waarom ook uw nieuwe auto deze camera beveiliging nodig heeft? Lees dan gauw verder.

Beeldmateriaal wanneer het nodig is

De dashcam filmt niet 24 uur lang. De camera wordt namelijk alleen geactiveerd, wanneer er beweging is gedetecteerd rondom uw wagen. Negen van de tien keer is dit beeldmateriaal niet nodig. Maar bij die enkele keer, zoals een ongeval, aanrijding of inbraak, kan dit beeldmateriaal bijzonder handig zijn. U kunt de betrokken partij zien op de camera, plus u heeft videobewijs van het moment. Dit kan, wanneer dat nodig is, bijzonder handig zijn.

Opnames voor en achter uw auto

Een dashcam kun je monteren in de voorkant van uw auto, maar het is ook mogelijk om deze camera zowel voor, als achter te monteren. Hierdoor heeft u beeldopnames van bijna 360 graden rondom uw auto. Zo weet u zowel wat er aan de voorkant, als aan de achterkant van uw auto gebeurt. Het mooie hieraan is dat de camera’s netjes weggewerkt worden waardoor deze niet opvallen. 

Koopt u binnenkort een nieuwe auto? Vraag dan altijd naar de mogelijkheden voor het inbouwen van een dashcam. Bij vrijwel iedere nieuwe auto kan deze camera worden ingebouwd. Wilt u besparen op de kosten? Dan kunt u deze camera ook los aanschaffen en installeren in de auto.