Hillaktief
Image default
Onderwijs

Waarvoor kun je wiebelkussens gebruiken?

Heeft jouw kind vaak last van moeilijke concentratie en gaat hij of zij daardoor vaak veel wiebelen of friemelen aan bepaalde voorwerpen? Dan is een wiebelkussen zeker iets voor je kind om eens uit te proberen of om een wiebelkussen te gebruiken. Je kunt een wiebelkussen gebruiken voor kinderen die graag bewegen tijden bepaalde activiteiten die aan tafel gedaan worden. De wiebelkussens worden ook vaak gebruikt in therapie of bij kinderen op school, maar het kan ook zeker thuis gebruikt worden, bijvoorbeeld tijdens het eten of tijdens het maken van huiswerk. Lees hieronder de voordelen en voor wie het wiebelkussen bedoeld is. 

Is een wiebelkussen alleen voor kinderen?

Het wiebelkussen is er om volwassen én kinderen te helpen die het fijn vinden om te bewegen of ergens mee bezig te zijn tijdens dat zij zich voor een langere tijd moeten kunnen concentreren, focussen of prikkels verwerken. Het wiebelkussen kan op verschillende manieren en tijden gebruikt worden en is niet alleen goed voor de concentratie, maar verbetert ook de rugspieren en maakt deze sterker. Het is wel belangrijk dat het kussen niet te lang of te vaak gebruikt wordt, dit in verband met het verliezen van het effect. Je kunt eraan gewend raken waardoor het uiteindelijk geen effect meer heeft. 

Voordelen van een wiebelkussen.

Er zijn eigenlijk 2 belangrijke voordelen die het wiebelkussen met zich mee dragen. 

  1. Het wiebelkussen helpt kinderen en volwassenen zich beter te kunnen concentreren wanneer zij het moeilijk hebben of vinden om stil te zitten of te moeten opletten tijdens een les of andere bezigheid. In dat geval is het een goed idee om een wiebelkussen te kopen. 

  2. Het wiebelkussen verbetert en stimuleert een goede zithouding. Vooral voor kinderen is het belangrijk dat de zithouding op jonge leeftijd goed aangeleerd word zodat zij goed recht kunnen zitten en hier later baat bij hebben.