Hillaktief
Image default
Bedrijven

Wat zijn de voor- en nadelen van een boiler?

Misschien ben je van plan om een elektrische boiler aan te schaffen dit jaar. Dan is het wel fijn om te weten wat een elektrische boiler zo handig maakt als je het wilt aanschaffen.

Lees verder om te zien wat de voor- en nadelen zijn voor het aanschaffen van een boiler:

 

Wat zijn de voordelen van een elektrische boiler?

 

Er is geen gasinstallatie nodig

Het fijne voordeel van een elektrische boiler is dat het vrij eenvoudig te installeren is. Je hebt geen moeilijke technische aanpassingen nodig of een speciale installatie om het aan te sluiten. 

Een constante watertemperatuur

Door de onderdelen die in de boiler aanwezig zijn is het mogelijk om het water warm te houden op een temperatuur die constant is en die je kan instellen. Ook is het mogelijk om gelijk warm water uit de kraan te krijgen als je die openzet. 

Voor ieder is er wat wils

Het is mogelijk om zelf te kiezen welke boiler je wilt kopen afhankelijk van je thuissituatie en hoe groot je huisgezin is. Je kan een boiler kopen van 50 liter, maar ook boilers van 200 liter voor grotere gezinnen bijvoorbeeld. 

Wat zijn de nadelen van een elektrische boiler?

Het is duurder

Hou er rekening mee dat een elektrische boiler wel duurder zal zijn dan een elektrische boiler. Omdat je de boiler constant op een bepaalde temperatuur moet houden, is het duurder dan als je het voor een korte tijd moet verhitten zoals bij een gasboiler. 

Beperkte warmte toevoer

Hou er ook rekening mee dat je niet oneindig hoeveelheid warm water kan tappen uit de kraan. Op een gegeven moment is dat ook op. Ook is de beschikbaarheid van warm water wel wat meer beperkt. Let er daarom op dat je een boiler aanschaft met de juiste capaciteit om dit te voorkomen. 

Gerelateerde artikelen

Welke vorm van training is nu in 2018 populair?

U wilt eiken houten tafels

Het succes van WordPress