Hillaktief
Image default
Gezondheid

10 tips voor het verwijderen van pigmentvlekken met Skinlight

Pigmentvlekken zijn een van de vervelendste plekken die we op ons lichaam kunnen hebben. Vaak vallen ze heel hard op en dat is niet fijn. Echter worden deze vaak aangemaakt ter bescherming van de huid. Dit als je bijvoorbeeld te lang in de zon zit en dit onbeschermd doet. Je huid maakt dan een donkere kleurstof aan die een laagje legt om zo je huid te kunnen beschermen. Soms loopt er echter wel iets mis en wordt er een ophoping gevormd, genaamd de pigmentvlek. Wil je dit niet meer? Dan zijn er hier 10 tips om pigmentvlekken verwijderen mogelijk te maken.

Peeling

Een chemische peeling kan voor jou een oplossing zijn. Bij deze behandeling wordt het bovenste laagje van de huid verwijderd waardoor pigmentvlekken en andere oneffenheden verwijderd zullen worden. Het doet geen pijn maar de huid kan achteraf wat rood en gezwollen zijn. De behandeling is effectief maar het kan zijn dat deze meerdere keren moet herhaald worden voor een optimaal resultaat.

Citroenmasker

Neem het sap van een halve citroen, een theelepel zout en wat olijfolie. Meng door elkaar en smeer op de pigmentvlekken. Laat een kwartiertje inwerken en reinig daarna de huid met lauw water. Herhaal dit een 2 tot 3 keer per week en je pigmentvlekken zullen verdwijnen

Laserbehandeling

Wil je een pigmentvlek bleken? Dan kan dit met een laserbehandeling. Het licht van de laser dringt tot in de huidcellen en zal het pigment in deze cellen vernietigen. De rest van je cellen blijven in tact. Tijdens de behandeling zal het aanvoelen alsof er met speldenkopjes in je huid geprikt wordt. Zeer effectief en een ideale oplossing voor je frustraties.

Skinlight en camouflage

Smeer tot 2 keer per dag deze pigmentvlekken crème op de vlekken zelf en laat dit een paar minuten inwerken. Doe dit gedurende een twee tal weken en je zal merken dat je pigmentvlekken geleidelijk aan zullen gaan verbleken. Skinlight smeren als onderhoud kan mogelijk zijn. Maar pigmentvlekken verwijderen hoeft niet per se als je ze ook kan camoufleren. Gebruik een camouflage stick die bij jouw huid past om de pigmentvlekken te verbergen.

Gezichtsmasker

Een gezichtsmasker gebruiken met producten waar veel vitamine C inzit, is altijd goed voor je huid. Denk hierbij aan een masker met honing. Let hierbij wel op dat je veel geduld zal moeten uitoefenen. 2 maanden heb je zeker nodig alvorens je hier resultaat van ziet.

Raad aan de huisarts

Verder zijn er nog allerlei middeltjes om een pigmentvlek bleken mogelijk te maken, denk hierbij aan zonnecrème dragen om je huid te beschermen en pigmentvlekken te voorkomen. Ook regelmatig scrubben kan pigmentvlekken verwijderen en voorkomen dat er nieuwe ontstaan. Bekijk ook eens je eetpatroon, een gezonde voeding kan heel betekenen voor je lichaam alsook voor je huid. Al deze middeltjes en tips geprobeerd maar nog geen resultaat? Dan is het misschien geen slecht idee om eens raad te gaan vragen aan de huisarts.