Hillaktief
Image default
Bedrijven

De ABB en Hager meterkast, wat zijn de voor en nadelen

De ABB en Hager meterkasten zijn in Nederland erg populair. In de meeste woningen waar een nieuwe meterkast moet worden geplaatst, wordt een ABB en Hager meterkast geplaatst. Er zitten wel een aantal verschillen tussen de ABB en Hager meterkasten. De ABB meterkast valt op door zijn handige en logische indeling. Het is daarnaast een hele compacte meterkast. Dat is vooral handig bij het plaatsen van deze meterkast. Een ABB meterkast is vooral geschikt om hem in een meterkast te plaatsen waar maar weinig ruimte is.

De nadelen van een ABB en Hager meterkast

Voor de eigenaar van de woning maakt het niet zoveel uit voor welke van de ABB en Hager meterkast er wordt gekozen. Beide kasten zijn veilig en logisch ingedeeld. De Hager meterkast heeft echter wel een duidelijk luxere uitstraling. Hij is ook wat gemakkelijker uitbreidbaar als dat nodig is. Een monteur zal in een wat krappe meterkast het liefst werken met een ABB meterkast. Bij de Hager meterkast kosten met name de buisinvoeren aan de onderzijde en aan de zijkanten van de kast best veel ruimte. Dat is te verhelpen door andere buisinvoeren te gebruiken, maar in een krappe meterkast is dat toch niet handig.

Complete ABB en Hager meterkast

De ABB en Hager meterkast is wat betreft gebruiksgemak en voorzieningen voor elke woning een goede keus. Beiden zijn voorzien van een aardlekschakelaar. De kasten kunnen in hun standaarduitvoering in de meeste woningen worden gebruikt, maar als er extra eisen zijn kunnen de beide meterkasten worden aangepast voor een specifieke situatie. Met de ABB en Hager meterkast haal je een veilig product in huis. Als je twijfelt over het merk meterkast dat bij jou thuis het beste kan worden geplaatst, kun je advies krijgen van Meterkastvervangennu.