Hillaktief
Image default
Entertainment

Wat kun je met een truss systeem?

Een truss systeem huren: waarvoor is dat?

Vaak kiezen organisatoren van evenementen voor een truss systeem huren voor hun event. Dit is namelijk een ideale keuze als er ook audiovisuele middelen gebruikt worden. Hierbij moeten deze in de lucht gehesen worden, wat bereikt wordt door middel van een truss systeem. Een truss systeem is samengesteld met meerdere losse elementen. Zo kan elk evenement, of het nou een congres, een theatervoorstelling of een beurs is, voorzien worden van de passendste oplossing. Dit is de reden dat vele organisatoren kiezen voor het huren van trussen.

De voordelen van een truss systeem huren

Als je kijkt naar trussen dan kun je deze kopen of huren. Vele bedrijven hebben beide opties beschikbaar, maar jij moet zelf de keuze maken. Doe dit op basis van de frequentie hoevaak je gebruik zult maken van de truss systemen. Beide mogelijkheden hebben hun voordelen en hun nadelen. Zo garandeert koop dat je altijd kunt beschikken over de materialen, maar zorgt dat er ook voor dat je ze zelf moet kunnen opslaan. Voor de meeste evenementen wordt er gekozen voor een truss systeem huren. Zo kan tijdens het event gebruik gemaakt worden van de materialen en kunnen deze daarna weer afgeleverd worden bij de leverancier.

Waarom zijn trussen zo populair?

Trussen zijn constructies die gebouwd zijn om meerdere audiovisuele elementen de lucht in te krijgen. Ze zijn gemaakt van aluminium en wegen daarom niet veel. Dit maakt ze ideaal voor transport. Een ander voordeel is dat de trussen vrij goed stapelen, waardoor er vele losse elementen in de vrachtwagen zullen passen. Zo ben je relatief minder vervoerskosten kwijt. Daarbij komt dat een truss zelfs nog voor andere mogelijkheden kan worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan een bar van trussen of aan een reclamedoek dat wordt bevestigd aan trussen.

Een truss systeem voor jouw locatie

Een truss systeem huren doe je pas als je weet wat je locatie is. Deze vraagt soms namelijk om een bepaalde vorm van rigging. Waar je bij de ene locatie het beste uit de voeten kunt met één lange lijn aan trussen, kun je bij de andere locatie het beste hoekelementen of bochtelementen gebruiken. Omdat een truss systeem bestaat uit losse elementen kan er precies op maat een oplossing geboden worden.

De specialist installeert jouw gehuurde truss systeem

Let er op dat de installatie van jouw truss systeem alleen gedaan mag worden door een gecertificeerde partij. Vaak is de leverancier van deze riggingmaterialen ook gemachtigd om deze installaties uit te voeren. Vraag hiernaar bij de partij waarmee jij wilt samenwerken. Zo weet jij zeker dat je het gewenste truss systeem huren kunt en dat deze ook geïnstalleerd wordt.

https://riggingbox.nl/