Hillaktief
Image default
Woningen

Is het veilig om een houtkachel te kopen?

Houtkachels zijn met hun brandende vuurtje en fijne geluiden een sfeervolle toevoeging aan uw woonkamer. Een veel voorkomende vraag is: is het veilig om een houtkachel te kopen? Mensen maken zich zowel zorgen over het brandgevaar als over hun eigen gezondheid. Een moderne houtkachel is veilig wanneer deze correct gebruikt wordt. Bij Home Garden Shop in Gendt, in regio Arnhem-Nijmegen, kunt u eenvoudig een passende houtkachel kopen.

Kies ervoor om veilig te stoken

Om te voorkomen dat uw houtkachel of schoorsteen brandgevaar veroorzaakt, is het belangrijk om veilig te stoken. Dit betekent dat u alleen droog hout verbrandt en geen bewerkt of geverfd hout gebruikt. De vlammen horen geel te zijn en de rook uit de schoorsteen wit of bijna onzichtbaar. Ziet u oranje vlammen of donkere rook uit de schoorsteen? Dit betekent dat u niet veilig stookt. Een moderne houtkachel is een veilige keuze wanneer u correct stookt. Zorg er ook voor dat uw schoorsteen regelmatig schoongemaakt wordt.

Let op uw gezondheid

Bij het verbranden van hout komen fijnstof en schadelijke stoffen vrij. Met name bij oude houtkachels en open haarden kunnen deze stoffen in de ruimte blijven hangen en dit is ongezond. Bij nieuwe houtkachels is het gezondheidsrisico een stuk lager. Zorg ervoor dat u uw huis goed lucht, zodat de stoffen niet in de ruimte blijven hangen. Ook is het belangrijk om de luchttoevoer niet volledig op te laten, omdat het hout hier te fel door gaat branden en het zo meer schadelijke stoffen produceert.

Een veilige houtkachel kopen

Bij Home Garden Shop kunt u een veilige houtkachel kopen. De experts zorgen ervoor dat uw nieuwe houtkachel veilig en professioneel geplaatst wordt. Deze nieuwe modellen houtkachels zijn beter voor het milieu, hebben een lager brandgevaar en minder gezondheidsrisico’s. De experts van Home Garden Shop kunnen u ook voorzien van tips over veilig stoken, zodat u de kachel correct gebruikt.

https://homegardenshop.nl/

Gerelateerde artikelen

Hier moet je aan denken als je een regendouche koopt

Relaxstoelen die uw vitaliteit verbeteren

Houten vloeren in Nijmegen deskundig laten leggen