Hillaktief
Image default
Financieel

3 manieren om een persoonlijke lening voor het einde van het jaar af te betalen

Als het gaat om het lenen van geld, zijn er gezonde schulden, en dan zijn er schulden die minder gunstig voor je zijn. Hypotheken worden als een gezond soort schuld beschouwd omdat ze u geld laten lenen om een specifiek actief te kopen – een huis – dat in de loop van de tijd aan waarde kan stijgen. Creditcardsaldi daarentegen worden als minder gezond beschouwd. Dat soort schulden kan u veel geld aan rente kosten en leidt vaak niet tot het bezit van een waardevol bezit. Bovendien kan de simpele handeling van een saldo op een creditcard uw kredietscore schaden.

Persoonlijke leningen vallen ergens in het midden. Over het algemeen betaal je op een persoonlijke lening minder rente dan op een creditcard. En zolang u uw maandelijkse betalingen bijhoudt, zou het hebben van een persoonlijke lening geen negatieve invloed moeten hebben op uw kredietwaardigheid.

Toch vindt u het misschien niet prettig om schulden te hebben, wat betekent dat als u’ Als u een persoonlijke lening hebt, kunt u gemotiveerd zijn om deze tegen eind december af te betalen. Op die manier kunt u het nieuwe jaar schuldenvrij beginnen.

Eén ding dat u moet weten over hoe persoonlijke leningen werken, is dat sommige kredietverstrekkers een boete in rekening brengen voor het vervroegd aflossen van een lening. Maar zolang de jouwe dat niet doet, kan het uitschakelen van die balans je gemoedsrust geven om 2022 in te gaan. Hier is hoe je dat voor elkaar krijgt.

1. Bezuinigen op vrijetijdsbestedingen

Je kunt niet per se minder uitgeven aan huisvesting, vervoer, nutsvoorzieningen of eten. Dat zijn allemaal dingen die je nodig hebt om te kunnen functioneren. Maar de enige bestedingscategorie waar je wat speelruimte hebt, is vrije tijd.

Misschien ontmoet je vrienden een keer per week voor een etentje en een film. Of misschien komen jullie samen voor een wekelijkse activiteit zoals bowlen of pottenbakken. Hoe moeilijk het ook is om die plannen voor een bepaalde periode op te geven, als ze u veel kosten, is dat geld dat naar uw persoonlijke lening kan gaan. En onthoud, we hebben het niet over het voor altijd opgeven van vrije tijd — slechts voor een paar maanden, zodat u uw doel kunt bereiken om tegen het einde van het jaar schuldenvrij te zijn.

2. Zoek een tweede baan

Misschien wil je niet bezuinigen op je vrije tijd (of heb je nergens meer te bezuinigen). Of misschien zal dit niet genoeg zijn voor een deuk in uw persoonlijke lening om de moeite waard te zijn.

Als dat het geval is, kijk dan eens naar een bijbaantje naast uw hoofdbaan. Het mooie van een bijbaantje is dat het geld dat je verdient niet wordt gereserveerd voor andere uitgaven. Zodra u de belastingen die u over dat inkomen verschuldigd bent, heeft verantwoord, kunt u de rest op uw leningsaldo zetten.

Als u niet zeker weet wat voor soort bijbaan u moet nemen, denk dan eens aan de dingen die je leuk vindt om te doen. Als je van knutselen houdt, kun je misschien sjaals breien of sieraden aan de zijkant ontwerpen en er fatsoenlijk geld mee verdienen. Als je van dieren houdt, is het een goede optie is om je aan te melden om honden uit te laten of om op je huisdier te passen.

Toegegeven, je bijzaak is misschien niet iets waar je van houdt. Misschien vindt u de gemakkelijkste weg naar extra geld het invoeren van gegevens vanuit huis, wat waarschijnlijk geen tijdverdrijf van u is. Maar onthoud, u probeert een doel te bereiken om tegen het einde van het jaar schuldenvrij te zijn. Dus als je het echt niet leuk vindt, hoeft je bijzaak niet iets te zijn dat je onderhoudt als je persoonlijke lening is afbetaald.

3. Verkoop items die je niet nodig hebt

Je hebt waarschijnlijk een aantal items in huis die niet erg nuttig voor je zijn, zoals de airfryer die je hebt gekocht maar die nog niet uit de doos is gehaald. Dit is misschien een goed moment om die items te verkopen. U kunt het geld dat u verzamelt gebruiken om uw persoonlijke lening te betalen. Je kunt als alternatief producten op huurbasis aanschaffen of kiezen voor een Oculus Quest 2 huren.

Als u oudere items heeft die afzonderlijk misschien niet veel geld opbrengen, maar die gezamenlijk iets waard kunnen zijn, kunt u kijken of u ze naar een zending kunt brengen. op te slaan. Op die manier is een consignatiewinkel misschien bereid om u een forfaitair bedrag te betalen voor al uw bezittingen, in plaats van uw wielen te draaien om hier € 5 en € 10 te verdienen. Of die winkel kan je een mooie cheque bezorgen met een deel van de opbrengst zodra je artikelen zijn verkocht. Daarbij kun je tegenwoordig in veel winkels achteraf betalen of in termijnen betalen bij Zalando.

Hoewel het hebben van een persoonlijke lening niet per se slecht is, wil je misschien graag die schuld afbetalen binnen de komende maanden. Deze stappen kunnen u helpen om 2022 met een schone financiële lei te beginnen — en een persoonlijke lening die volledig is afbetaald.

 

https://spaarbuidel.nl/minilening/