Hillaktief
Image default
Kinderen

Hoe kan fietsen je slaap verbeteren?

Hoe kan fietsen je slaap verbeteren?

Als je aan fietsen denkt, denk je waarschijnlijk niet meteen aan slapen. Fietsen is eigenlijk een vrij goede manier om wat goede rust te krijgen. Het is allemaal te danken aan de wetenschap achter waarom we ons slaperig voelen. Dit is het beste voor kinderen die moeite hebben met slapen en voor volwassenen die ’s avonds laat opblijven omdat ze moeilijk in slaap komen. Je kunt een kinderfiets kopen en je kind helpen met fietsen. Je zult meteen merken dat ze ’s nachts beter kunnen slapen.

Dag en nacht fietsen

Fietsen is een geweldige manier om fit en gezond te blijven. Als je fietst, gebruik je je hart en longen voor zware inspanning. Dit kan helpen je cardiovasculaire functie te verbeteren en je spieren en botten te versterken. Fietsen is ook goed voor het verbeteren van de flexibiliteit, omdat het de spieren in zowel het boven- als het onderlichaam traint en ze ook uitrekt. Als je merkt dat je je stijf voelt na het fietsen, probeer dan na elke sessie wat yoga of andere rekoefeningen te doen. Als je dit doet, zul je later op de dag of week geen pijn voelen. Als dit goed klinkt, kun je naar een fietsenwinkel gaan met je leren portemonnee heren om je eigen fiets te kopen.

Je metabolisme stimuleren

Fietsen kan een geweldige manier zijn om te trainen zonder je gewrichten te veel te belasten en het kan je helpen calorieën te verbranden. Fietsen is ook een low-impact oefening. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je je bezeert of dat je geen tijd kunt vinden voor een lange training. Fietsen is misschien wel de juiste soort oefening voor jou. Veel mensen fietsen om extra calorieën te verbranden op weg naar hun werk of in hun vrije tijd. De gemiddelde persoon verbrandt tussen de 200-300 calorieën per uur door met matige intensiteit te fietsen. Als je iemand bent die moeite heeft met het vinden van de juiste training of het verliezen van gewicht, kun je het beste je clutch tas pakken en zelf een fiets kopen.

De lichaamstemperatuur laag houden

Fietsen is een geweldige manier om je lichaamstemperatuur laag te houden. Dit kan helpen om sneller in slaap te vallen en langer door te slapen. Je zult je ’s ochtends meer verfrist voelen als je wakker wordt. Als je voor het slapengaan fietst, helpt het je lichaam te ontspannen en sneller in slaap te vallen. Een ochtendtraining kan je algehele gezondheid verbeteren, maar het kan het later moeilijker maken om in slaap te vallen.

De effecten van fietsen op je slaap

Naast het verbeteren van de slaapkwaliteit en kwantiteit, kan fietsen je ook helpen om sneller in slaap te vallen en langer in slaap te blijven. Het is aangetoond dat fietsen de tijd die nodig is om in slaap te vallen met meer dan 10 minuten vermindert. Dit helpt je in het algemeen meer slaap te krijgen. Het is ook aangetoond dat het het aantal keren dat je ’s nachts wakker wordt, vermindert. Daarnaast verbetert het ook je vermogen om ’s ochtends verfrist wakker te worden.