Hillaktief
Image default
Woningen

Ramen en kozijnen prijzen

De installatie van kunststof ramen in onze klimatologische omstandigheden is niet compleet zonder het gebruik van polyurethaanschuimisolatie (PPU), met andere woorden, schuim. Zoals de praktijk heeft aangetoond, kan alleen polyurethaanschuim de beste thermische isolatie bieden. Andere bekende kachels, zoals minerale wol, kabel en andere, zijn niet toepasbaar voor de installatie van doorschijnende kunststof constructies.

Meteen wil ik de twijfels wegnemen van degenen die geloven dat het schuim tussen het raamblok en de wanden van de opening, vooral bij grote installatiegaten, een manier is voor installateurs om de fouten van de meter te verbergen en zeker bevriezing zal veroorzaken. In feite heeft het schuim een ​​zeer lage warmtegeleidingscoëfficiënt – 0,05 W / (m · K), waardoor het een warmteoverdrachtsweerstand heeft die minstens twee keer zo hoog is als de kunststof ramen zelf. Maar zo’n indicator is alleen mogelijk met de juiste toepassing van PPU. De kwaliteit van de schuimnaad is sterk afhankelijk van vele factoren waarvan een willekeurige combinatie tot een negatief resultaat kan leiden. Dergelijke factoren zijn onder meer: ​​absolute luchtvochtigheid, luchttemperatuur, temperatuur van de oppervlakken van het raamblok en de opening, temperatuur van de cilinder, mate van bevochtiging van de oppervlakken waarmee het schuim in contact komt, de kwaliteit van het pistool en het schuim zelf, grondig schudden voor gebruik, de hoeveelheid schuim die in de opening wordt geperst. Een goed gemaakte schuimvoeg na volledige polymerisatie (droging) dient een homogene fijnporige structuur te hebben. Er mogen geen grote schelpen op de snede zitten. Bovendien zijn holtes en doorlopende gaten onaanvaardbaar. Het schuim moet zacht aanvoelen en uitgespreid zijn na het uitknijpen (weerstand tegen vervorming), en niet barsten of verkruimelen wanneer erop wordt gedrukt. Een andere belangrijke indicator is de kwaliteit van de hechting van het schuim aan de omliggende oppervlakken (hechting). Door de weerstand tegen vervorming en een goede hechting kan het schuim de belastingen weerstaan ​​die worden veroorzaakt door temperatuurvervormingen van het profiel van het kunststof raam op verschillende tijdstippen van het jaar.

In de overgrote meerderheid van de gevallen gaat de installatie van kunststof ramen gepaard met de gelijktijdige afwerking van de hellingen, waarna het helaas onmogelijk is om de kwaliteit van de schuimnaad na voltooiing van de polymerisatie te controleren. De defecten die in het schuim worden gevormd, kunnen voelbaar zijn bij het begin van het eerste koude weer, wat natuurlijk veel negatieve emoties en ongemakken zal veroorzaken in verband met de wijziging van het raam. Om een ​​dergelijk scenario te voorkomen, moet u weten hoe het schuim “werkt” en een paar basisregels volgen bij het schuimen van een raam. Dit wordt hieronder besproken.

Hoe werkt schuim?
De inhoud van de PPU-cilinder is geen homogene massa, maar bestaat uit meerdere componenten die tijdens opslag niet met elkaar vermengen. Bovenaan de cilinder bevindt zich een gecomprimeerd drijfgas dat de componenten naar buiten drukt. Het midden van de ballon wordt ingenomen door polyurethaancomponenten – het hoofdbestanddeel is de schuimmassa. Aan de onderkant bevinden zich schuimmiddelen – diisocyanaten. Voor gebruik moeten al deze componenten grondig worden gemengd door de fles krachtig ondersteboven te schudden – meestal minstens 20-30 keer (lees de instructies op de fles). Bovendien is het tijdens bedrijf noodzakelijk om de container periodiek te schudden om de gemengde toestand van de inhoud te behouden.

Bij het verlaten van het pistool zet het schuim onmiddellijk uit tot een bepaalde staat – het schuimt. Deze aanvankelijke uitzetting van het schuim wordt veroorzaakt door het drijfgas. Verder komen diisocyanaten in actie, die een chemische reactie aangaan met polyurethaan. Deze reactie handhaaft niet alleen de oorspronkelijke geschuimde toestand van het polyurethaanschuim, maar blijft ook het volume ervan vergroten, d.w.z. creëert een secundaire uitzetting (voor professioneel schuim niet meer dan 50%, voor huishoudschuim – meer dan 2 keer). Het schuim verspreidt zich niet, maar wordt opgeblazen als een ballon, doordat er in de allereerste minuten een oppervlaktefilm (zachte korst) op wordt gevormd, die in de toekomst sterker wordt. Het is niet wenselijk om deze korst te doorboren om het verschijnen van “fistels” te vermijden. Het kan tot twee dagen duren voordat het schuim volledig is opgedroogd, hoewel de cilinders meestal met “24 uur” worden aangeduid. Aan het einde van de polymerisatie treedt onvermijdelijk een zekere afname van het schuimvolume op – krimp, wat natuurlijk niet erg goed is. Professioneel schuim (het schuim dat wordt uitgeperst door een spuitpistool en niet door een plastic buis, zoals huishoudschuim), krimpt niet meer dan 5-7%. Dit is een teken van PU-schuim van goede kwaliteit. Ter vergelijking: huishoudschuim kan tijdens krimp tot 50% van zijn volume verliezen.

Ramen en kozijnen prijzen

Nieuwe Deuren Plaatsen

 

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0159-ramen-en-deuren-pvc.html