Hillaktief
Image default
Verbouwen

De rol van de BIM specialist in gebouwbeheer

BIM-modelleren en zo ook de BIM specialist worden steeds vaker de geldende standaard voor de bouw van een pand, of dit nu een woning, een bedrijfspand of een fabriekshal is. In feite zijn de digitale 3D-modellen vrijwel niet meer weg te denken. Behalve tijdens de ontwerpfase en de uitvoerende fase is BIM ook in de daaropvolgende cycli van een pand van toegevoegde waarde. Denkt u bijvoorbeeld aan de herontwikkeling en renovatie van bestaande bouw, maar ook het beheer ervan.

De ervaren BIM specialist

Het in Zaandam gevestigde Ingenieursbureau List mag zichzelf BIM specialist noemen. Het bureau heeft ervaring met de meest uiteenlopende projecten, waaronder industriebouw, utiliteitsbouw en renovatieprojecten. Het bureau wordt gekenmerkt door professionaliteit, inventiviteit en persoonlijke adviezen op maat. Middels Bouw Informatie Modellering kunnen de specialisten uw project virtueel bouwen. In een dergelijk virtueel ontwerp wordt alle informatie van alle partijen opgeslagen. Dit verhoogt het inzicht en verlaagt de kans op fouten.

Voldoe aan de toekomstige energiestandaarden

Een gebouwbeheerder voert de beheervisie uit en bepaalt zo onder andere welke installaties of onderdelen aan vervanging toe zijn. Dit waarborgt de kwaliteit van een pand, maar ook de veiligheid van de bewoners en/of de gebruikers ervan. Energieverbruik en klimaatbeheersing worden voor de beheerder steeds belangrijker. De Rijksoverheid scherpt de normen steeds verder aan. Een BIM-model kan u tevens helpen maximale aansluiting op deze doelstellingen te realiseren.

Een expert die met u meedenkt

Ingenieursbureau List is een ervaren en zeer professionele BIM specialist die u ondersteunt bij het inzetten van het digitale 3D BIM-model. De expert staat bekend om zijn aanpak op maat en neemt dan ook uitgebreid de tijd om met u door te nemen hoe u het model wilt gaan inzetten en welke processen dit zou moeten kunnen ondersteunen. Hierbij zijn niet alleen de processen binnen de eigen organisatie, maar ook daarbuiten van belang. Elk model is zodoende gebaseerd op zijn specifieke databehoefte. Neem vooral contact op met dit bedrijf als u ook gebruik wilt maken van de diensten.

https://www.bureaulist.nl/

Gerelateerde artikelen

Laat u adviseren over een vergunningsvrije dakkapel voor uw woning

Maak gebruik van dit ervaren kitbedrijf

Maak kennis met hét Goois bouwbedrijf voor particulieren en bedrijven