Hillaktief
Image default
Gezondheid

Hoe werkt medical taping?

Hoe werkt medical taping?

Als je ooit naar een voetbalwedstrijd hebt gekeken, heb je het waarschijnlijk wel eens gezien: stroken kleurige tape die in patronen over schouders, knieën, ruggen en buikspieren zijn gespannen. Dat is medical taping, een therapeutische tape die strategisch op het lichaam wordt aangebracht om steun te bieden, pijn te verminderen, zwellingen te verminderen en prestaties te verbeteren.

Het idee van medical taping is afkomstig van Dr. Kenzo Kase, een Japanse chiropractor die een tape wilde die ondersteuning bood, maar de beweging niet beperkte zoals traditionele tape dat wel doet.

De werking van medical taping

Je hebt het vast al wel eens gemerkt, medical tape is erg rekbaar en bestaat uit een gepatenteerde mix van katoen en nylon. Het is ontworpen om de elasticiteit van de huid na te bootsen, zodat je jouw volledige bewegingsbereik kunt gebruiken. De medische kleefstof van de tape is ook waterbestendig en sterk genoeg om drie tot vijf dagen te blijven zitten, zelfs tijdens het sporten of douchen.

Wanneer de tape op je lichaam wordt aangebracht, rolt hij lichtjes terug, waardoor de huid zachtjes wordt opgetild. Aangenomen wordt dat dit helpt om een microscopisch kleine ruimte te creëren tussen de huid en onderliggende weefsels.

Wanneer medical taping gebruiken

Medical taping biedt een uitstekende ondersteuning aan je spieren of gewrichten wanneer deze aangesterkt moeten worden of juist overspannen zijn. Ook bij vochtophopingen of ontstekingen kan medical taping een verlichtend effect opleveren. Medical taping kan ook ingezet worden om een verkeerde lichaamshouding en bewegingsrichting te corrigeren. Mensen die klachten hebben opgelopen door overbelasting zoals een tennisarm of golfelleboog kunnen hiermee ook ontlast worden.

Wil je nog meer weten over medical taping of ben je benieuwd hoe jij hiermee geholpen kan worden? Ben je woonachtig in de omgeving van Oisterwijk? Medifit is gespecialiseerd in medical taping en helpt je graag verder. Je kunt ze op verschillende plaatsen in het land terugvinden, waaronder de locatie fysiotherapie Oisterwijk

https://www.medifitfysiotherapie.nl/locaties/fysiotherapie-oisterwijk/