Hillaktief
Image default
Mode en Kleding

Het verschil tussen een optometrist en een opticien

Als je denkt dat je zicht minder wordt, is al snel de oplossing dat je op zoek gaat naar een opticien. Veel mensen komen dan bij de bekende ketens uit die je in Nederland ziet. Maar in veel gevallen kan het verstandig zijn om geen afspraak te maken bij de opticien maar bij een optometrist. Een optometrist doet namelijk meer dan alleen maar het meten van je ogen wat een opticien doet. Binnen de optometrie wordt er namelijk naar andere aspecten gekeken die ook van invloed kunnen zijn op de gezondheid van je ogen en waardoor je op een langere termijn er voordeel van kan hebben en verder schade eventueel kan voorkomen.

Minder goed zien

Er kunnen allerlei oorzaken zijn waardoor je zicht minder wordt. Een opticien zal dit niet altijd herkennen omdat ze alleen maar de sterkte meten en in sommige gevallen kijken ze ook naar de druk van het oog. Een optometrist gaat veel verder in het onderzoek. Door middel van de kennis die er is, wordt er ook gekeken naar het oog zelf. Zijn er misschien oorzaken te vinden die ervoor zorgen dat je minder goed ziet? Hoe is het met de kwaliteit van het netvlies en hoe moet je omgaan met oogziekte en bijvoorbeeld de gevolgen van diabetes voor je ogen. Op die vragen kan een optometrist antwoord geven

Kiezen voor een opticien of een optometrist?

De vraag is een goede vraag om te stellen. Veel mensen denken dat een opticien ook kan kijken naar de binnenkant van het oog. Dat deze kan kijken naar het netvlies maar dit is niet waar. Een opticien kijkt naar de sterkte en past dit aan door middel van een bril of contactlenzen. Maar dat kan een optometrist ook allemaal. Maar de meerwaarde van een optometrist ten opzichte van de opticien is dat de optometrist kan kijken naar het oog zelf. Door gebruik te maken van testmethode die ook door een oogarts worden gebruikt.

Combinatie

In de kleinere speciaalzaken zoals een opticien die los van een keten werkt, is de functie van optometrist vaak gekoppeld. Je kan op die manier namelijk zowel terecht voor een oogmeting om te kijken of je een bril nodig hebt maar je kan ook terecht voor een grondige analyse waarbij er ook gekeken wordt naar de kwaliteiten van je oog, je netvlies en alles wat er mee samenhangt. Als je op zoek bent naar de combinatie van optometrist en opticien in Roermond dan kan het niet anders dat je uitkomt bij Heiming Aben. In de regio van Roermond het enige bedrijf wat zowel als opticien en optometrist werkzaam is. Hier ben je verzekerd van de beste zorg voor je ogen.

https://www.heimingaben.nl/