Hillaktief
Image default
Mode en Kleding

Leren schoenen onderhouden: 5 handige tips!

Leren schoenen zijn altijd een goede keuze. Niet alleen omdat ze er goed uit zien, maar ook omdat ze gewoon van super kwaliteit zijn. Deze schoenen zijn wereldwijd erg populair en veel van deze schoenen zijn dan ook gemaakt van echt leer. Wil je Mason Garments schoenen kopen? Houd ze dan wel goed schoen. Maar om je leren schoenen mooi te houden, moet je ze wel goed verzorgen. In deze blog geven we je 5 tips om je leren schoenen goed te onderhouden, zodat ze lang meegaan!

Reinigen

Je moet altijd beginnen met de schoonmaak. Je kunt zowel het stof als het vuil met een zachte borstel verwijderen. Een vochtige doek werkt ook goed.  Gebruik vervolgens een leerreiniger of milde zeep. Op deze manier maak je het leer goed schoon.Breng voorzichtig de reiniger aan op de schoenen met behulp van een zachte doek en wrijf ermee over de schoenen. Laat ze daarna helemaal drogen voordat je verder gaat. Let op: gebruik geen föhn of verwarming om het droogproces te versnellen, want dat kan het leer beschadigen. 

Vlekken verwijderen

Als er nog steeds vlekken of plekken op je leren schoenen zitten, zoals zoutvlekken, olie of vetvlekken, kun je ze makkelijk verwijderen met huis-tuin-en-keukenmiddelen. Voor zoutvlekken kun je een mengsel van gelijke delen witte azijn en water gebruiken. Dit breng je aan met een schone doek. Als je te maken hebt met hardnekkige olie- en vetvlekken, kun je talkpoeder gebruiken. Breng voorzichtig wat talkpoeder aan op de vlek, laat het 3 uur intrekken en veeg het dan weg met een zachte borstel. Hierdoor worden de vlekken goed opgenomen, en je leren schoenen zullen er weer als nieuw uitzien.

Conditioneren

Vervolgens moet je ze behandelen met een conditioner of balsem om ze soepel en gehydrateerd te houden. Smeer een leerconditioner of leerbalsem gelijkmatig op je schoenen. Laat het een paar minuten intrekken en veeg daarna het overtollige product weg met een zachte doek. Resultaat? Als je het goed doet, blijft het leer soepel en voorkom je scheurtjes.

Poetsen en polijsten

Je wilt natuurlijk dat je schoenen blijven glanzen. Om dit te bereiken moet je ze regelmatig poetsen, maar ook polijsten is een goed idee. Gebruik een paardenhaar schoenborstel om het leer voorzichtig te poetsen (ja, paardenhaar). Maak kleine rondjes en neem ook echt alle delen mee. Vergeet dus niets. Na het poetsen kun je schoencrème voor leer gebruiken om het leer op te frissen. Wrijf de crème in met een zachte doek en laat het een nacht intrekken. De volgende dag is het mogelijk om met een schone en zachte borstel alles weg te vegen.

Bescherm ook tegen vocht en vlekken

Zorg er tevens voor dat je de juiste preventieve stappen onderneemt. Je zou een waterafstotende spray of lederbeschermer aan kunnen brengen op de schoenen voordat je ze voor de eerste keer draagt. Dit zal een beschermende barrière creëren tegen water, vuil en vlekken. Vergeet niet om de spray regelmatig opnieuw aan te brengen, vooral na het schoonmaken van de schoenen.